Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Arjantin’deki Fiyatı 11 Bin Dolara Çıktı

Arjantin’deki kripto para kullanıcıları Bitcoin almak için diğer yatırımcılara kıyasla çok daha yüksek bir bedel ödemek zorundalar.

Arjantin Hükümeti son zamanlarda döviz piyasalarına katı limitler getirdiği için yerel borsalardaki Bitcoin fiyatı ciddi anlamda artış gösterdi.

Ekonomi Kötüleşiyor

Arjantin’deki ekonomik sıkıntılar ülkedeki vatandaşları olumsuz yönde etkilemeye başladı. Hükümetin aldığı sert kararlar, pek çok vatandaşı kripto paralara yöneltmeye başladı.

Buenos Aires Times, ülkedeki ekonomik durumu şu şekilde özetliyor:

Bankalar önümüzdeki yılın bütçesi belli olmadığı için kıdemli kişileri işten çıkarmaya başladılar. Döviz piyasalarıyla ilgili alınan karar yüzünden bankaların vadeli işlem seçenekleri daraldı ve bu, sektöre ağır bir darbe vurdu.

BTC Uçtu

Arjantin’deki ekonomik belirsizliklerden yerli kripto para yatırımcıları da etkilenmeye başladılar. Ülkedeki yatırımcılar Bitcoin alabilmek için diğer yatırımcılara kıyasla yüzde 25 kadar daha yüksek bir ücret ödemek zorundalar.

Yerel kripto para borsalarından Ripio’ya baktığımızda Bitcoin fiyatının en yüksek 11 bin 780 dolara kadar çıktığını görebiliyoruz. Borsadaki anlık fiyat ise 10 bin 800 dolara denk geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Adem
    Posted 05 Kasım 2019 - 23:37 23:37

    Adamlar zaten ekonomik SIKINTIDA birde buyuk risk aliyor akil yokmu onlarda aklini almislar

Leave a comment