Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Association, Ağı Suistimal Eden Madencilerin Borsa Hesaplarının Dondurulmasını Talep Ediyor

Bitcoin SV ağının gelişimini destekleyen İsviçre merkezli Bitcoin Association, ağı suistimal eden ve son dönemlerde boş blokları kazan madencilere karşı suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Bitcoin Association tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılan bir duyuruda, Bitcoin SV ağını suistimal eden kötü niyetli madencilere karşı suç duyurusunda bulunacağı açıklandı. Açıklamanın detaylarında, sadece cezai suçlamalarla sınırlı kalınmayacağı aynı zamanda bu madencilerle ilişkili tüm blok ödüllerini dondurmak için ilgili borsalarla iletişime geçildiği de belirtildi.

Madencilerin ciddi miktarda hash gücünü boş blokları bulmak ve kar elde etmek amacıyla kullandığı biliniyor. Bu konuda her ne kadar yasal bir sınır olmasa da boş bloklar üzerinde yapılan işlemlerin ağa zarar verdiği Bitcoin Association tarafından ispatlandı. Bu tür madencilik davranışlarının “dürüst madenciler” olarak tanımlanan kesimi ve ağın parçası olan işletmeleri olumsuz etkiliyor. Dürüst madenciliğin önemine değinen Bitcoin Association duyurusunda şu ifadelere yer verdi:

SHA256 kapsamında etik şekilde çalışan madencilerin Bitcoin SV ağında madenciliğe başlamasına yardımcı olmaya ve teşvik etmeye hazır durumdayız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!