Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ATM Startup Firmaları İçin ‘İşler Tıkırında’ Gidiyor

Dünyadaki Bitcoin ATM ağlarının arkasındaki şirketler, kripto para ATM piyasasının oldukça canlı ve kuvvetli olduğunu vurgulamakta.

ATM firması Athena Bitcoin’in Latin Amerika sorumlusu Matias Goldenhörn, CoinDesk kaynağına yaptığı açıklamada böyle ATM’lerin ”bankalara karşı gerçek bir alternatif” haline geldiğini her türlü piyasadan çeşitli kullanıcıların bu piyasaya akın ettiğini ifade etti.

”Cihazlar fiyat dalgalanmalarına karşı dayanıklı olduklarını kanıtladılar.”

Coin ATM Radar tarafından aktarılan verilere göre de dünyada 4.213’den fazla kripto para ATM cihazı kurulu ve 2015 yılının Ocak ayında sadece 471 cihaz olduğu göz önüne alınacak olursa, sektör kesinlikle devasa bir büyüme yaşamış. Panama tabanlı startup firması Cryptobuyer’in CEO’su Jorge Farias ise Dash gibi kripto para birimlerini içeren Bitcoin ATM’lerine olan talebin çoğunlukla Latin Amerika ülkelerinden destek bulduğunu ifade etti.

Venezuela ve Arjantin gibi ülkeler yaşanan hiper enflasyon sonrası vatandaşlarını kripto paralara itti ve şuan ülkede birçok vatandaş kripto para birimi kullanmakta. Farias da tam olarak bu sebepten önümüzdeki Şubat ayında Venezuela’nın ilk Bitcoin ATM’sini hizmete sokmak istiyor ve sadece Bitcoin değil, başka kripto para birimlerinin de destekleneceğini vurguluyor.

Kripto para ATM firması BitAccess’in kurucusu Moe Adham da iki meslektaşına benzer açıklamalarda bulundu ve birden çok kripto para destekleyen ATM’lerin daha faydalı olacağını ve ATM’lerin en büyük gerekliliğinin anlık işlem sağlamaları olduğunu belirtmekte. Moe’ye göre anlık likidite sağlanamazsa insanlar kripto para ATM’lerini kullanmazlar.

BitAccess bunun yanı sıra kendi cihazlarında 70’den fazla token hizmeti vermeyi planlıyor tabii bunlar için biraz süre gerekli. Ancak eldeki verilere göre kripto para ATM endüstrisinin kripto para kışından etkilenmediğini söylemek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment