Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Müşterilere Vergi Beyanı Desteği

Amerikan merkezli kripto para cüzdan ve borsa şirketi Coinbase, Birleşik Devletler’de ikamet eden vatandaşların, kripto para tradelerini vergi beyanlarında gösterebilmesi için yeni bir aracın eklendiğini duyurdu.

Kripto para ve vergiler konusunda eğitici bir rehbere ek olarak; Coinbase’in sistemine popüler vergi yazılımı TurboTax’i de eklediği ifade edilirken, kaleme alınan blog yazısında Coinbase.com ve Coinbase Pro kullanıcılarının vergi süreçlerini TurboTax’ın kripto para odaklı özel sisteminde görebileceği belirtildi.

Coinbase yönetimi, vergilendirme sürecinde yaşanan kafa karışıklıklarının artması ve insanların bu konuda desteğe ihtiyaç duymasının ardından bu işi daha kolaylaştırmak için müşterilerine bu hizmeti sunduğunu açıkladı.

Vergi konusu gerçekten de Amerika’da şu anda kripto paralar için ciddi bir sorun. Konu ile ilgili çok kritik kurumların farklı görüşleri olması, işleri iyice içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Örneğin, Amerikan Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu (SEC) kripto paraları birer hisse senedi olarak görürken; bir diğer dev kurum Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ise, kripto paraların birer emtia olduğu fikrinde. Bu durum da ister istemez bir belirsizliğin oluşmasına neden oluyor.

Son dönemde vergilendirme ve regülasyonlar konusunda hızlı adımlar atmaya başlayan Coinbase’in, bu son hamlesi ile birlikte de, bunu görmek mümkün. Kripto paralara devlet regülasyonlarının önemli bir ayağı olan vergilendirme süreçlerini çok ciddiye alan firma, kullanıcılarının da bu konuda sorun yaşamasını istemiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment