Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ATM’leri İçin Kullanıma Hazır Kötü Amaçlı Yazılım ‘Satışı’ Bulundu!

Trend Micro isimli Tokyo menşeli güvenlik yazılımı firmasının 7 Ağustos tarihli bir blog gönderisine göre, şu sıralar internet üzerinde Bitcoin ATM’leri için kullanıma hazır kötü amaçlı yazılım satışı yapıldığına dair kanıtlar ele geçirildi.

Trend Micro gönderisinde, bu konu hakkındaki reklamın darknet forumu üzerinde ”tanınan ve saygı duyulan” bir kullanıcı tarafından yapıldığını vurguladı. Bu kişi bir tür ödeme yöntemi olan EMV ve NFC özelliklerine sahip bir Bitcoin ATM’si kötü amaçlı yazılımını 25.000 dolardan sattığını açıkladı.

EMV çipleri ilk olarak önde gelen kredi ve bankamatik kartı üreticileri tarafından tasarlandı. Bunların temel amacı manyetik çizgiler yerine içsel devrelere depolama yapmaktı. NFC ise iki elektronik cihazın kablosuz olarak iletişim kurabilmesini sağlıyor.

Trend Micro’nun gönderisinin devamında, siber suçluların bu yazılımı ve yöntemi kullanarak  her seferinde 6.750 ABD dolarına eş değer Bitcoin çalabildikleri belirtilmekte. Görünüşe göre satıcı hem bu yazılım hem de diğer yazılımları üzerinden 100’den fazla online geri dönüt almış ki bu da yazılımın şu an çoktan sahaya indiğini gösteriyro.

Türkiye içerisinde böyle bir hataya düşme ‘lüksümüz’ olmasa da, yurt dışına çıkıldığında dikkatli olmakta fayda var.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment