Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Kasım 2017’den Beri En Düşük Seviyeye Ulaştı, Alt Koinler Adeta Kan Ağlıyor

Kripto para piyasasının toplam değeri 16 Kasım 2017 tarihinden sonra en düşük seviyesine düştü. Bunun temel sebebi ise Bitcoin ETF kararları olarak yorumlanmakta. Coinmarketcap verilerine göre, kripto para piyasasının geneli son 24 saat içerisinde %11.6’ya yakın bir değer kaybı yaşadı ve 219.2 milyar dolara kadar geriledi. Geçtiğimiz iki hafta içerisinde piyasa toplam değerinin neredeyse çeyreğini kaybetti.

Bu sert düşüş Salı günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun, CBOE tarafından yapılan kural değişikliğini ertelemesi sonrası başladı. Erteleme sonrası yeni karar günü 30 Eylül 2018 olarak belirlendi. Bu kötü bir haber olmasa bile yatırımcılar anlamsız bir korkuya kapılmış gibi gözüküyor. Piyasadaki değer kaybını tetikleyen temel etken ise böyle yorumlanmakta. Çoğu Bitcoin ve piyasa katılımcısı CBOE tarafından yapılan kural değişiminin direkt olarak kabul edilmesini beklese bile, bu diğer varlık sınıflarında bile görülmemiş bir olay.

SEC duyurusundan sonra Bitcoin fiyatı 7.144 dolar seviyesinden 6.357 dolara kadar geriledi. Daha sonra da 6.226 ile en büyük düşüşünü yaptı. Ancak Bitcoin Haziran ayının sonlarında 6.000 dolara kadar düşmüştü. Bu bilgiden de faydalanarak piyasanın değer kaybetmesini tetikleyen Bitcoin olmuş olsa da, bu değer kaybının 2017 Kasım’dan beri görülen en büyük değer kaybı olmasının temel sebebi alt koinler olarak ifade edilebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment