Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ATM’leri Rekor Düzeye Çıktı

Kripto para ATM’leri son dönemde sektörde trend haline gelmeye başlayan bir alan olarak dikkat çekerken, konuyla ilgili olarak ortaya konan son veriler, dünya genelinde bu ATM’lerinin sayısının rekor düzeye çıktığını bizlere gösteriyor.

Yapılan araştırmalar ve Coin Radar ATM’nin ortaya koyduğu verilere göre, şu anda dünya genelinde 6004 adet Bitcoin ATM’si bulunuyor ki bu durum, yeni bir rekor anlamına da geliyor.

Bitcoin ve kripto para ATM’lerinin coğrafi lokasyonlara göre dağılımına baktığımız zaman ise dikkati Amerika çekiyor. ABD ve Kanada, tüm Bitcoin ATM’lerinin neredeyse yüzde 70’ine tek başına sahip durumda ve her geçen gün yeni bir lokasyona ATM kuruluyor.

Bu iki bölgenin ardından Avrupa bölgesi de yüzde 20’lik bir oranla bu alanda ön plana çıkan bir başka lokasyon olarak görünüyor. Avrupa’da da Bitcoin ATM’lerinin giderek daha popüler bir hale geldiği ifade ediliyor.

Bir diğer ilginç veri ise Asya’dan. Sektörün en büyük merkezlerinden birisi olan Asya, buna karşın bazı ülkelerde yaşanan regülasyon kaygıları sebebiyle bu alanda sadece yüzde 2’lik bir oran yakalayabilmiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment