Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ATM’lerini 145.000 Dolar Değerinde Dolandıran 4 Kişi Aranıyor!

Kanada piyasasında işlem veren bir Bitcoin ATM sağlayıcısı şu aralar geçtiğimiz yıl ülkenin farklı şehirlerinde soyulan ATM cihazları nedeniyle gündeme gelmeye başladı. Polis konu hakkında yaptığı açıklamada soygunu yaptığına inandığı dört kişiyi her yerde aradığını belirtti.

Toplamda dört kişinin Bitcoin ATM cihazlarından 2018 yılında sadece 10 gün içerisinde 145.000 dolar civarında vurgun yaptığı tahmin edilmekte. Haberlerde verilen detaylara göre soyguncular 145.000 dolarlık vurgunu Bitcoin ATM’lerinden yaptıkları işlem tam olarak bitirilmeden çabucak işlemi iptal ederek gerçekleştirmişler.

Calgary bölgesi polisi toplamda 10 gün içerisinde Kanada’nın farklı şehirlerinde bu vurgunu yapan şüphelileri aramaya başladı. Dört kişinin Calgary, Toronto, Ottawa, Winnipeg, Hamilton, Sherwood Park ve diğer konumlarda toplamda 112’den fazla dolandırıcılık yaptığı düşünülmekte. 112 eylemin toplam kazancı ise 145.000 dolar oldu.

İşlemlerin tarihi ise 16 Eylül 2018 ile 26 Eylül 2018 zaman dilimi arasına denk gelmekte. Kanada tabanlı haber sitesi CBC’nin aktardığı bilgilere göre Bitcoin ATM cihazlarına yapılan saldırıların yarısından çoğu direkt olarak Calgary bölgesinde gerçekleştirilmiş.

Bilindiği üzre Bitcoin ATM cihazları direkt olarak kripto para ile itibari para arasında alım satımı mümkün hale getiren ancak bunu yaparken yüksek oranda komisyon alan aracı portallar olarak son dönemin en popüler platformlarından ve araçlarından birisi haline geldi.

Suçluların söz konusu ATM cihazları işlemi tam olarak bitirmeden verdikleri emri iptal ederek, hem itibari para hem de kripto para almayı başarmışlar. Şüphelilerin fotoğrafları ise haber kanalları tarafından yayınlanmaya devam ediyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment