Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ATM’lerinin Sayısı 6 Bin 500’ü Geçti

Dünya genelindeki Bitcoin ATM’lerinin sayısı hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. CoinATMRadar verilerine göre bu ATM’lerin sayısı 6 bin 500’ü geçmiş durumda.

Dünyaya Yayılıyor

Dünya genelindeki kripto para yatırımcıları bu ATM’ler sayesinde bulundukları noktada hızlı bir şekilde kripto para işlemi yapabiliyorlar. Yatırımcılar bu ATM’leri kullanarak cüzdanlarına para gönderebiliyor veya buradan para çekebiliyorlar.

CoinATMRadar verilerine göre bu ATM’lerin sayısında özellikle geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kayda değer bir artış görüldü. 1 Ocak tarihinde 6 bin 300 civarında Bitcoin ATM’si bulunuyordu. Günümüzde ise bu sayı 6 bin 700’ü aşmış durumda.

En Çok Nerede?

Günümüzde Bitcoin ATM’leri çok büyük ölçüde Kuzey Amerika’ya yoğunlaşmış durumda. Bu ATM’lerin hemen hemen 4 bin 700 tanesi ABD’de, 700 tanesi ise Kanada’da yer alıyor.

Avrupa’ya baktığımızda İngiltere’de 300, Avusturya’da ise 170 civarında ATM olduğunu görüyoruz. CoinATMRadar verilerine göre Türkiye, 10 civarında ATM’yle bu listede bazı ülkelerin gerisinde kalıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment