Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ATM’si Üreten Şirket İsviçre’ye Taşınmak Zorunda Kaldı

Kripto para ATM’si üreticilerinden olan Lamassu adlı şirket, çeşitli yasal sorunlar nedeniyle İsviçre’ye geçiş yapmak zorunda kaldı.

Artık Lamassu Industries AG adı altında faaliyet gösteren Lamassu, İsviçre’nin Lucerne bölgesine geçiş yaptı. Çeşitli yasal sorunlar yaşayan şirket, bu sorunlardan kurtulmak için İsviçre’ye geçiş yaptı.

Kripto para ATM’si üreten Lamassu, yaptığı iş yüzünden farklı farklı sorunlarla karşılaştığını belirtiyor. Lamassu tarafından yapılan açıklamalara göre şirket şu ana dek 15 farklı bankayla yaptığı görüşme sonucunda ret cevabı aldı.

Şirket ayrıca Stripe gibi platformlarla da işbirliği yapamıyor çünkü Lamassu’nun sitesinde “Bitcoin” kelimesi geçiyor.

İsviçre özelikle geçtiğimiz son birkaç ayda kripto paralarla ilgili epey olumlu kararlar aldı. İsviçre; kripto para ve Blockchain sektörlerine karşı sergilediği tavır nedeniyle pek çok startupın ilgisini çekmeyi başarıyor.

Küresel bir teknoloji şirketi olan Atomico, geçtiğimiz ay Avrupa genelindeki teknoloji etkinlikleriyle ilgili bir araştırma yapmıştı. Atomico’nun bu araştırmasına göre Avrupa’nın en önde gelen bölgesi, İsviçre’deki “kripto para vadisi” olarak da bilinen Zug kenti.

Kripto para sektöründeki pek çok şirket, yasal gerekçelerle İsviçre’ye geçiş yapmaya devam ediyor. Ancak bu şirketlerin tek adresleri İsviçre değil.

Özellikle Malta gibi ülkeler de bu alanda oldukça önemli gelişmelere imza atıyorlar. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance, geçtiğimiz Haziran ayında Malta’da bir banka hesabı açmıştı. Binance, Malta’daki düzenlemelerin şirket için büyük avantajlar sağlayabileceğini düşünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment