Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Güney Koreli Madencilerin Yüzde 70 ile 80’i, 2018 Yılında Madenciliği Bıraktı

Kripto para piyasası 2018 yılında kesinlikle tarihinin en sert düşüşlerinden birisini yaşadı ve bunun etkileri uzun bir süre hafızalardan silinmeyecek gibi gözüküyor. Yılın son çeyreğinde yaşanan sert kırılma ve Bitcoin’in 3.100 dolara kadar gerilemesi sonrası, bir çok madenci cihaz kapatma yolunu seçmiş ve madenciliğin artık kazançtan çok zarar getirdiğini ifade etmişti.

Financial Channel isimli Çin devlet kanalı tarafından yapılan bir araştırmaya göre ise, geçtiğimiz senenin ayı piyasası, Güney Koreli kripto para madencilerinin %70 ile %80 arasında ağdan çekilmesine neden olmuş. Güney Kore madencilik endüstrisinin başlangıcı olarak, geçtiğimiz sene Ocak ayında fiyatlar rekor seviyelerde gezinirken Ether madenciliği yapmak için 1.000 madencilik cihazı alan bir işletmeyi örnek gösteren araştırma, bu firmanın yanı sıra 2018 yılında piyasaya giren her madencilik şirketinin 5’inden en az 4’ünün artık hizmet veremeyecek duruma geldiğini aktardı.

Araştırmaya konu olan bir madenci ise konu hakkında şunları ifade etti:

”Benim bildiğime göre, madencilik tesislerinin %70 ile %80’i işlem yapmayı durdurdu ve bunların bir çoğu iflasını verdi.”

Financial Channel tarafından aktarılan başka bir bilgi ise, Koreli madenciler tarafından karşılaşılan zorlukların arasında en önemlilerinden birisinin, Kore içerisindeki ”Kimchi Premium” isimli özel kripto para fiyatlarının düşüşü olduğuydu. Küresel piyasaya göre Kore içerisindeki piyasalarda kripto para birimleri nispeten daha yüksek değere sahip ve Kimchi Premium olarak bilinen bu durum, 2018 yılının başlarında %40 yüksek değere sahipken, günümüzde sadece %1 gibi bir fazlalığa sahip ve bu durum madencilerin işini daha da zorlaştırmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment