Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Hala İyimser: Verilere Göre Yatırımcıların Yüzde 80’i Hala BTC ‘Longluyor’

Bitcoin, 2018 yılında yaşanan düşüş esnasında %80 civarında değer kaybı yaşadı ancak görünüşe göre yatırımcılar hala iyimserliğini korumakta.

DailyFX’ten alınan verilere göre, 5 Bitcoin yatırımcısından 4’ü, lider kripto para birimini hala ‘longluyor’ ve ilerde BTC’nin değerinin artacağına dair iddialı gözüküyor. Söz konusu analiz, Bitcoin’in son 12 aylık fiyat performansına ve grafiğine göre kulağa çılgınca gelse de, Bitcoin’in 2019 yılında yükseliş yaşayacağına inananların sayısında artış var gibi duruyor.

DailyFX verilerine ve söz konusu verilere göre değerlendirmelerde bulunan analist Fan Xu’ya göre, geçtiğimiz senelere kıyasla BTC longlayanların  (pozisyon fazlası) sayısı, shortlayanların (açığa satış) sayısına ve oranına göre inanılmaz bir seviyeye gelmiş durumda. Ancak geçtiğimiz Kasım ayında da aynı iyimser durum mevcutken, Bitcoin 5.500 dolar seviyelerinden bir anda 3.100 dolara kadar gerilemişti ve iyimser tutumun piyasaya hiçbir faydası olmadı.

Yaşanan düşüş sonrası Aralık ayında yeniden kendini 4.000 dolar üzerine atmayı başaran Bitcoin, basın saatine göre 3.850 dolardan el değiştirmekte. Kripto para piyasasının ünlü analistlerinden birisi olan Tone Vays ise geçtiğimiz tarihlerde yaptığı açıklamasında, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasının yıllar alacağını ve bir çok kişinin beklediğinin aksine, Bitcoin’in 2019 yılında rekor kırması için sadece %10 ihtimal olduğunu ifade etmişti.

Vays’a göre Bitcoin %45 ihtimalle 2021 yılında yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu kırabilir. DailyFX ekibi de, topluluğun sahip olduğu iyimserliğin ve long pozisyonlarının, 2019 yılında fiyatların yükselmesi için bir tetikleyici görevi görmeyeceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment