Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balinaları Satış Baskısına Rağmen Dev Borsalarda Coin Avlıyor!

Kraken ve Coinbase’de büyük yatırımcılar, Bitcoin’i düşen fiyatlardan toplarken, diğer borsalarda satış baskısı devam ediyor.

CCData’nın verilerine göre Kraken ve Coinbase platformlarında Bitcoin fırsat avcıları, diğer borsalardaki satış baskısı nedeniyle fiyatlar baskı altında kalırken indirime giren coin’leri hızla topluyor. Bu iki platformda, al-sat oranları fırsat avcılığının arttığını ortaya koydu.

Londra merkezli CCData’nın takip ettiği verilere göre bu ay Kraken ve Coinbase’deki al-sat oranları sırasıyla %250 ve %123 seviyelerine yükseldi. 100’ün üzerindeki bir oran, alımların satışlardan daha fazla olduğunu ve piyasada net bir yükseliş baskısı bulunduğunu işaret etmektedir.

Bitcoin, ayın başında 60.000 dolardan 52.500 dolara kadar düşüş yaşadıktan sonra bu hafta 58.000 dolar seviyesine geri döndü. Ancak üçüncü çeyrek genelinde fiyatlar hala %7’nin üzerinde bir düşüşte.

CCData’dan araştırma analisti Hosam Mahmoud konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

Kraken ve Coinbase’deki al-sat oranları, Bybit ve Binance’deki neredeyse dengede olan oranlarla karşılaştırıldığında daha güçlü bir alım baskısına işaret ediyor. Bybit %99, Binance ise %97 oranına sahip,

Mahmoud’a göre Bybit ve Binance üzerindeki anlık veya günlük işlemler daha çok bireysel yatırımcıları işaret ederken Kraken ve Coinbase’deki fırsat avcılığı büyük yatırımcılardan geldi.

Bunun nedeni, bu ay Bitcoin-Tether (BTC/USDT) spot işlem çiftlerinin ortalama işlem boyutlarının Bybit’te 898 dolar ve Binance’de 747 dolar olması. Buna karşılık, Kraken’de bu miktar 2.148 dolar, Coinbase’de ise 1.321 dolar seviyesinde olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!