Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Balon Mu Yoksa Yeni Altın Mı?

Afrika Bankası’nın iflasını önceden tahmin eden Güney Afrika Fairtree Capital’da yatırım yöneticisi olan Jean Pierre Verster, artan Bitcoin fiyatının bir balon göstergesi olduğu görüşündeydi.

Yatırım yöneticisi bunun bir balon olduğunu ve kendisinin Bitcoin’e yatırım yapmayacağını açıkladı.

“Yeni Altın”

Ashburton Investments’da çalışan bir başka yatırım yöneticisi Wayne McCurrie, Bitcoin’in altının dijital versiyonu olduğuna inandığına söyledi.

Bu iki varlığı aynı şey olarak değerlendirmek oldukça yaygın bir düşünce tarzı. İkisi de zenginlik kaynağı ve işlev açısında ticari olarak görülüyor. McCurrie açıklamasında:

“Altın ve Bitcoin birbirine benzer çünkü ikisi de devlet kontrolünden bağımsız birimlerdir. Bu birimleri istediğiniz yere taşıyabilirsiniz, her yerde değerlidir” şeklinde konuştu.

Buna rağmen altının değerini 5.000 yılı aşkın süredir koruduğunu da ekleyen McCurrie Bitcoin’in sadece birkaç yıldır gündemde olduğunu da belirtti.

McCurrie’nin tahminine göre, Bitcoin yüksek değerlere ulaşmayı başarırsa ve gerçek bir başarı gösterirse yasal hale getirilebilir.

“Hükümetler resmi banka sistemlerinin dışında ayrı bir para sistemine hiçbir zaman tolerans göstermemiştir. Eğer Bitcoin gerçekten yüksek rakamlara ulaşırsa hükümetlerin onu yasalaştırmaması neredeyse yasa dışı bir hareket olur.”

Yanlış Bilinen Gerçek

Bitcoin ve onun kurucu teknolojisi arasında ayrıma giden Verster ise dijital para birimlerinin bir yanlış olduğunu fakat Blockchain teknolojisinin ise gerçek doğrular üzerine kurulduğunu söyledi.

Vester de kripto paralara belli başlı sebeplerden dolayı yatırım yapmayacağını söyleyen yatırımcılardan biridir. Ama kendisi Blockchain teknolojisinin çok değerli olduğunu söylüyor ve Bitcoin’in şu an için iyi bir yatırım olmayacağını da ekliyor.

ICO Sınırlamaları

Dijital para birimleri hatta özellikle de Bitcoin gibi olanlar hükümet düzenlemeleri ile engellendi. Fakat, özellikle de Çin’de yeni ICO’lar oldukça şiddetli saldırılara maruz kaldı.

ICO’ların sınırlandırılması McCurrie’nin bahsettiği düzenlemelerden oldukça uzak bir hareket. Fakat, bu tür sınırlandırmalar her gün daha fazla dijital para biriminin işgal ettiği piyasadan Bitcoin’in sıyrılıp yasallık kazanmasına yardımcı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment