Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain’e Artan Talep Nvidia’ya Kar Sağlayacak

Günümüzde pek çok şirket blockchain teknolojisini benimsiyor. Yapılan bazı tahminlere göre geçen yıl 210.2 milyon $ değerinde olan blockchain piyasası 2021’de 2,312.5 milyon $ değerine ulaşabilir.

Blockchain teknolojisi büyük oranda bankaları, ödeme sistemlerini ve mali kurumları ilgilendirse de bu alanların dışındaki firmalar da bu teknolojinin gelecek vaat ettiğine inanıyor. Airbnb, Uber ve Capital One bünyesine blockchain teknolojisini eklemeye başlamış şirketlerden bazıları. Bu durum Nvidia’nın kar etmesini sağlayabilir.

Neden Blockchain’i Benimsiyorlar?

Günümüzde dünya çapındaki her banka bir hack saldırısına maruz kalabilecek durumda. Böyle bir durumun sonucunda da kimlik bilgileri hackerlar tarafından çalınan müşteriler ATM’lere ve kredi kartlarına olan güvenlerini kaybedebilir. Mali kurumlar da müşteri verilerini kaybetme konusunda belli bir şöhrete sahipler. Müşteri verilerini kaybederken, müşteri güvenini de kaybediyorlar elbet. Blockchain teknolojisi ise bu gibi bilgi hırsızlıklarını azaltmayı amaçlıyor.

Eski Ethereum baş geliştiricisi Roman Mandelei:

“Kimlik bilgilerinizi sadece sizin bildiğiniz bir özel anahtarla kontrol etmenize imkan sağlayan blockchain teknolojisinin kimlik bilgilerinin hacklenmesi durumunu tamamen ortadan kaldıracağını düşünüyorum çünkü hacklemek mümkün değil. Mümkünse bile, şuanda kullanılan veritabanı sistemlerine kıyasla daha az mümkün.” açıklamasında bulundu.

Blockchain Büyüdükçe Nvidia Büyüyor

Pek çok şirketin blockchain teknolojisine olan bu ilginin Nvidia’nın satışlarında olumlu bir etki yaratması epey muhtemel. IBM ve Samsung gibi devasa şirketler şimdiden Bitcoin ve blockchain uzmanlarını işe almaya başladı. Eğer bu gibi şirketler Nvidia tarafından üretilen çipleri kullanırsa, gelecek Nvidia için epey parlak olur diyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment