Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Binance Üzerinde 50 Bin Dolara Yükseldi: USDC Paritesinde Neler Yaşandı?

Bitcoin (BTC), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’te anlık olarak piyasanın %142 üzerine çıkarak 50 bin dolardan işlem gördü.

Binance, Silicon Valley Bank’ın iflası ile tetiklenen stablecoin krizinin ardından dün Bitcoin için daha önce delist ettiği USDC paritesini yeniden işleme açtı.

Bitcoin, Binance üzerinde USDC paritesinin işleme açılmasından kısa bir süre sonra TSİ 13 Mart 02.23’te anlık olarak mevcut piyasa fiyatının yaklaşık 2,5 katına çıkarak 50 bin dolardan işlem gördü. Binance’ten spot işlemlerde gerçekleşen bu fiyat anormalliği hakkında henüz bir açıklama gelmezken uzmanlar yakın zamanda USDC paritelerinde görülen sığ piyasa koşullarının duruma neden olmuş olabileceğini belirtti.

İlgili fiyat seviyesinden kaç Bitcoin alım-satım yapıldığına dair herhangi bir bilgiye ulaşılamazken bu seviyelerde 1 dakikadan daha az bir süre işlem yapıldığı gözlemlendi. Ayrıca diğer büyük kripto para borsalarında da BTC/USDC işlem çifti özelinde Binance’teki kadar yüksek olmamakla birlikte çeşitli fiyat sapmalarının yaşandığı görüldü.

Öte yandan yaklaşık 3 gün önce sabitliğini kaybeden USDC, 1 dolar sabitliğini henüz geri kazanamadı. Coingecko verilerine göre USDC, yazım esnasında 0,99 dolardan, Bitcoin ise 22.209 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!