Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bir Wall Street Firmasının Daha Varlık Listesinde Göründü

Business Insider’ın 17 Mart tarihli haberine göre, dünyanın dört bir yanındaki hisse senetlerinin günlük ortalama değeri 13 milyar sterline yaklaşan Wall Street ticaret şirketi Jane Street Capital’in işlem gören varlıkları Bitcoin (BTC)’yi de içeriyor.

Şirketten gelen bir açıklama şu şekilde:

“Jane Street, Bitcoin dahil olmak üzere küresel olarak 56.000’den fazla varlık ürünü ticareti yapmaktadır.”

Adı açıklanmayan kaynaklar Business Insider’a 2000 yılında kurulan Jane Street’in kripto para ticaretine geçen yıl katıldığını söyledi. Şirketin web sitesi, 2017 yılında tüm ürünlerde 5.6 trilyon doların işlem gördüğünü bildirdi.

Şubat 2016’da, şirket New York Times tarafından gizemli bir borsa yatırım fonu (ETF) firması olarak tanımlandı. Jane Street’in Bitcoin ticaretinden elde ettiği kar halka açık değilken, şirket kripto markete daha ileri şekilde dahil olmak konusunda açık olduğunu belirtti:

Jane Street, her zaman ticari fırsatlara yönelik bir yaklaşımı benimsedi ve bunu yapmaya devam edecek. Daha fazla kripto para birimi ortaya çıktıkça, dahil olmayı planlıyoruz.”

Diğer Wall Street yatırımcıları da kripto para vagonuna atladılar. Büyük Amerikalı yatırımcı Bill Miller Aralık 2017’de gazetecilere verdiği bir demeçte, risk fonunun büyük bir yarısını Bitcoin’e yatırdığını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment