Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lihtenştayn Prensi Serveti İle Kripto Paralara Yatırım Yapmak İstiyor

Çok uzak olmayan bir gelecekte bir gün gerçekten de bir “kripto-kral” olabilir. Galiba bu durum, Lihtenştayn Prensinin geçen Cuma yaptığı açıklama ile somutlaşacak çünkü Prens ailesinin 5 milyar dolarlık servetini kripto para birimlerine yatırmayı düşündüğünü söyledi.

Veliaht Prens Alois Philipp Maria, CNBC’ye kripto paralara yatırım yapmanın, kraliyet ailesinin servetini güçlendirmeye yardımcı olabileceğini söyledi. Halihazırda kraliyet ailesinin serveti oldukça büyük olmasına rağmen, II. Dünya Savaşı’ndan beri çok azalmış durumda.

“Bu yeni dijital ekonomi özellikle geleceğe daha iyi bakabilmek için bir araç” dedi.

Veliaht Prens ilgi duymalarına rağmen ailesinin kripto paralara doğrudan yatırım yapmak için “ayrıntılı bir uzmanlık” dan yoksun olduğunu ve genel olarak kripto paranın geleceği konusunda da emin olmadığını ifade etti:

“Halen bu tür yatırımları sanırım, yatırım yaptığımız girişim sermayesi fonları aracılığıyla veya özel sermayemiz üzerinden yapmayı tercih edeceğiz . Kripto para biriminin nereye gidebileceği konusu hala muallakta ve çok da açık değil. Yatırım yapacak birinin bunların çok riskli varlık sınıfında olduğunu göz önünde bulundurması lazım “

Blockchain konusunda ise Alois daha fazla iyimser.

“Özellikle blockchain teknolojisinin çok enteresan bir şey olduğunu düşünüyorum … blockchain çok sayıda alanı değiştirecek, ileride birçok işletme değişecek.”

Ayrıca hükümetinin bu teknolojiyi daha iyi değerlendirebileceğini belirterek şunları ekledi:

“Blockchain teknolojisinin yararlı unsurlarının, devletin yönetim şeklini daha verimli hale getirmek için kullanılabileceğini düşünüyorum.

Kraliyet ailesi, düşük kurumlar vergisi oranları ile tanınan ve Avusturya ve İsviçre arasında yer alan küçük bir ülke olan Liechtenstein’da kripto para ve blokchain ile ilgilenen tek grup değil.

Mart ayı başında Balzers kasabasında yer alan bir aile işletmesi olan Frick Bankası, müşterilerinin artık bitcoin, bitcoin cash, litecoin, XRP ve ether gibi kripto para birimlerine doğrudan yatırım yapmalarına izin verdiğini duyurdu. Bankanın bu duyurusunda Avrupa genelinde şirketlerin talebinin, kararın verilmesinde hızlandırıcı etki yaptığı ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment