Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğa Zirvesini Gördü Mü: Peter Brandt Tepe Fiyat İçin İhtimal Verdi!

Deneyimli trader ve analist Peter Brandt, kripto para piyasasının tepe noktasını çoktan görmüş olabileceğini söyledi.

Kripto para piyasasının 2018 yılındaki çöküşünü önceden tahmin etmeyi başaran Peter Brandt, bu döngü için boğa piyasasının bitmiş olabileceğini söyledi.

Kısa süre önce paylaştığı detaylı blog yazısında, 74 bin dolar civarındaki fiyatın tarihsel olarak bakıldığında tepe noktası olabileceğini kaydetti.Analizinde Bitcoin’in bir “üstel bozulma” modeli sergilediğini belirten Brandt, bu modelin şimdiye kadar başarılı bir şekilde çalıştığına işaret etti.

Öte yandan zirvenin görülmüş olabileceği teorisine kendini inandırmak istemeyen deneyimli analist, 74 bin dolarlık fiyatın zirve olma ihtimaline %25 şans tanıdı.

Brandt, Bitcoin’in 2018‘de 4.000 doların altına düşeceğini öngörmüş ve bu tahmininde haklı çıkmıştı:

Bitcoin tarihsel olarak, genellikle yarılanma olaylarıyla ilişkilendirilen yaklaşık 4 yıllık bir boğa/ayı döngüsü içinde işlem görmüştür. İlk boğa döngüsünden bu yana üç büyük boğa piyasası döngüsü yaşandı ve her döngü, kazanılan fiyat katsayısı açısından bir öncekinden %80 daha az güçlüydü. Eğer %80’lik düşüşün istatistiksel sabiti doğruysa, 14 Mart 2024’te 73.835 dolarlık fiyat, tarihsel Üstel Düşüş ile tutarlı bir tepe noktası olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!