Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğaları Neden Temkinli? Brian Kelly Açıkladı

Bitcoin yatırımcıları için endişe kaynağı olan CNBC’nin Fast Money programının konuğu yine Brian Kelly oldu. Bitcoin yatırımcısı ve hayırsever Kelly, programda Bitcoin boğalarının neden temkinli hareket ettiklerini açıkladı.

CNBC’nin Fast Money adlı programına katılan Brian Kelly, Bitcoin boğalarının rallide neden daha dikkatli olduklarını 3 önemli durum çerçevesinde aktardı. 19 bin dolara kadar çıkmayı başaran Bitcoin fiyatının ardından gelen bu yorum, Bitcoin boğalarının tetikte olduğunun bir göstergesi olarak yorumlandı.

İşte Bitcoin boğalarının dikkatli olmasının sebepleri

Bitcoin boğası Brian Kelly, temkinli davranan Bitcoin yatırımcılarının üç ana faktör etrafında hareket ettiğini söyledi. Kelly’e göre, boğaların dikkatli olmasının birinci sebebi FOMO:

“Bitcoin, diğer tüm varlıklar arasında FOMO’ya en çok maruz kalan varlık. Bu nedenle piyasada spekülatif paraların varlığına şahit oluyoruz. 5 doların altında olan ama bir gün içinde %30 – 40 oranında artış gören kripto paralar var.”

23 – 24 Kasım tarihlerinde XLM, XRP, ZEN gibi birçok altcoin çift haneli artış yaşadığını görmüştük.

Kelly, ikinci neden olarak ise adres sayısındaki artışı gösterdi. Bitcoin boğası, büyüyen bir piyasada görülen adres artışını da yatırımcıların dikkatli oluşuna bağladı. Son olarak Kelly, perakende yatırımcıların kripto para piyasasına gelmeye devam ettiğini belirterek piyasada marjin pozisyonlarına uygulanan faiz oranlarının yükseldiğini vurguladı. Brian Kelly’e göre bu durum da Bitcoin boğalarının daha dikkatli olmasının bir diğer sebebi oldu.

Twitter’dan gelen tepkiler

Daha önce de paylaştığımız gibi, CNBC’nin Fast Money programı tweet olduğunda birçok yatırımcı ve uzman tepki göstermişti. Twitter’da paylaşılan bu gönderiye yine bazı kullanıcılar tepki gösterdi. Wolfhodl isimli kullanıcı “Her zaman CNBC’nin söylediğinin tersini yapın. En iyi gösterge bu işte.dedi. OKCoin kripto para borsasının resmi Twitter hesabı da yorum yapanlar arasında. OKCoin, şunları yazdı:

“Dürüst olmak gerekirse, Bitcoin “Fast Money”den başka bir şey değil.”

bitcoin-brian-kelly
Bitcoin fiyatı hangi seviyede?

U.Today’in verdiği bilgilere göre, Bitcoin 25 Kasım’da Coinbase borsasında 19.172 dolar seviyesinde en yüksek günlük kapanışını yapmayı başardı. Şu anda ise Bitcoin, CoinGecko‘ya göre 18.869 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içerisinde gördüğü en yüksek fiyat ise 19.334 dolar oldu.

bitcoin-brian-kelly

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!