Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Klişeleşmiş Ethereum Eleştirisine Yanıt Verdi

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Ethereum’a karşı getirilen en popüler eleştirilerden birine yanıt verdi. ETH ağındaki yüksek işlem ücretlerinden bahseden Vitalik Buterin bu sorunu çözmeye çalıştıklarını ve Ethereum’a buradan saldırmanın “garip” olduğunu söyledi.

Ethereum (ETH) 590 doların üstünden işlem görürken ETH kurucusu Vitalik Buterin’den yeni bir açıklama geldi. Bir süredir ETH 2.0 güncellemesi üstünde çalışan ve bunu sorunsuz bir şekilde hayata geçirmeyi hedefleyen Vitalik Buterin paylaştığı bu tweette Ethereum ağındaki işlem ücretleri hakkında bir bilgi verdi.

En garip argümanlardan biri olduğunu söyledi

Twitter’daki Vlad ‘Bitcoin Takeover’ Costea adlı bir kullanıcı bugün sabah saatlerinde Vitalik Buterin ile ilgili bir tweet paylaştı. Buterin’in işlem ücretleri hakkında yaptığı açıklamaları eleştiren bu Twitter kullanıcısı, ETH ağındaki yüksek işlem ücretlerine dikkat çekti. BitInfoCharts verileri ETH ağındaki ortalama bir işlem ücretinin an itibarıyla 3 doların üstünde olduğunu gösteriyor. Bu sayı ekim ayının başında, DeFi çılgınlığının da etkisiyle, 15 dolara kadar çıkmıştı.

Vitalik Buterin bu Twitter kullanıcısına atıfta bulunarak işlem ücretleriyle ilgili yapılan eleştirilere bir yanıt verdi. Bunun Ethereum’a karşı getirilen en garip karşı argümanlardan biri olduğunu söyleyen Buterin, yıllardır bu sorunu çözmek için uğraştıklarını ve bu sorunun çözümü olacağı düşünülen şeyin ilk adımının önümüzdeki hafta hayata geçirileceğini açıkladı. ETH 2.0 güncellemesinin Phase 0 ayağının 1 Aralık’ta açılması bekleniyor.

eth-vitalik-buterin-elestiri
Vitalik Buterin’in Twitter üstünden yaptığı açıklama

Daha hızlı ve daha ucuz işlemler

ETH geliştiricileri 1 Aralık’ta başlaması beklenen serüvenin daha hızlı ve daha ucuz işlemlerle sonuçlanmasını bekliyorlar. Vitalik Buterin bu ay Danny Ryan gibi geliştiricilerle birlikte Reddit’teki AMA (ask-me-anything) etkinliğine katıldı ve bu güncellemeye ilişkin bazı soruları yanıtladı.

buterin-eth-reddit-ama
Buterin’in katıldığı etkinlik sırasında verdiği yanıtlardan biri, Kaynak

ETH 2.0 güncellemesinin saniyede bin işlemi kaldırma kapasitesine sahip olacağını söyleyen Buterin, roll-up teknolojisinin kullanımıyla birlikte bu sayının 4 bine çıkabileceğini hatırlattı. Buterin ayrıca bu süreçte atılacak adımların işlem ücretlerini yüz kata kadar düşürebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!