Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Bitcoin Analistinden Dört Tahmin: En Az 34 Bin Dolar

Kripto para analistleri, Bitcoin (BTC) fiyatının son birkaç hafta içerisinde sergilediği performansı baz alarak geleceğe yönelik yeni bir tahminde bulundular. TradingAnalysis kurucusu Todd Gordon, verdiği demeçlerde BTC fiyatının 74 bin dolara kadar yükselebileceğini duyurdu.

Bitcoin fiyatı dün 19 bin 300 doları aştıktan sonra küçük çaplı bir düşüş yaşadı ve bu sabah itibarıyla 18 bin 900 dolara kadar geriledi. Ay genelinde neredeyse yüzde 50 oranında yükselen BTC fiyatı, bu yılın başından beri yüzde 170’in üzerinde bir yükseliş gösterdi.

CNBC’ye konuşan bazı analistler BTC/USD grafiğindeki bu yükselişin ilerleyen ay ve yıllarda devam edebileceğini açıkladılar. Elliot Dalga Teorisini baz alan bir analist, BTC/USD için 74 bin dolar gibi bir tahminde bulundu.

Grafik 74 bin dolara işaret ediyor

Elliot Dalga Teorisini kullanan analistler pazardaki korku ve açgözlülük verilerini de baz alarak piyasaya dair genel bir fikir elde edebiliyor. Bunu Bitcoin’i analiz etmek için kullanan TradingAnalysis.com kurucusu Todd Gordon, CNBC’ye konuştu ve bu grafiğin işaret ettiği seviyeyi açıkladı.

Bu dalganın ilk olarak 2014 yılında yükselmeye başladığını, ardından 2015 yılında bir düşüş görüldüğünü söyleyen analist bunun da ardından 2018 yılına kadar sürecek bir yükseliş trendi görüldüğünü hatırlattı. Analist bu trendin sonucunda oluşan yeni üçgenin daha yüksek bir dalgaya gebe olabileceğini söyledi. Birinci dalgayı baz alıp gelmesi beklenen beşinci dalgaya yönelik bir yorum yapan analist şunu söyledi:

“CNBC’de böyle iddialı bir yorum yaptığıma inanamıyorum ama gösterge 74 bin dolara işaret ediyor. Elliot dalgaları Fibonacci multiples ile uyumlu ilerler. Eğer beşinci dalga (potansiyelini gerçekleştiremez) ve yüzde 61’lik Fibonacci seviyesine gelirse fiyat 34 bin dolarda kalabilir.”

Bitcoin 2021’in Tesla’sı olabilir

CNBC’ye konuşan tek isim Gordon değildi. Strategic Wealth Partners CEO’su Mark Tepper da BTC ile ilgili görüşlerini paylaştı ve ortaya oldukça bullish demeçler çıktı. Mark Tepper uzun bir süre boyunca Bitcoin almaya çekinmiş, yatırım tercihini Bitcoin’den yana kullanmamış bir isim. Fakat Tepper bu durumun artık değiştiğini söyledi.

Tepper şu ana dek BTC almaktan çekinmesinin sebebinin kitle kabulü ile alakalı olduğunu söyledi. Usta yatırımcı, BTC’nin PayPal ve Square gibi şirketlerden destek görmesiyle birlikte artık daha geniş bir kitleye yayıldığını ve bu yüzden BTC almaya karar verdiğini söyledi. Yatırımcının yorumu şöyle oldu:

“Beni bir Bitcoin boğası olmaktan alıkoyan şey onun yeteri kadar geniş bir kitleye yayılmamış olmasıydı. Ama yavaş yavaş yayılmaya başlıyor. Bunu PayPal ve Square kullanıcılarına bakıp görebiliyoruz. Madencilerin gün içerisinde ürettikleri BTC miktarından daha fazla sayıda BTC alıyorlar… Belki Bitcoin’i Tesla ile kıyaslamak mümkün olabilir. Tesla bu yıl yüzde 500 değerlendi. Bence Bitcoin 2021’in Tesla’sı olabilir. Bullish senaryoda fiyatın 2021 sonuna kadar 100 bin dolar olduğunu görebiliriz. Ama bu bullish senaryo. Benim gerçekçi tahminim 2021 sonunda 40 bin dolar göreceğimiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!