Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğası İçin 30 Bin Dolar Yeterli Mi? Uzman Analist Açıkladı: Sadece Başlangıç!

Uzman finansal analist Holger Zschaepitz, Bitcoin’in (BTC) son aylarda sergilediği yükseliş performansının her ne kadar değerli olsa da kripto piyasasının toparlanması için tek başına yeterli olmayacağını söyledi.

Holger Zschaepitz yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde, Bitcoin’in 30 bin dolar direncini kırmasının sadece bir başlangıç olduğunu fakat sürdürülebilir bir kripto para yükseliş sezonu için bundan daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Bloomberg‘in “Bitcoin 30 bin doları kırdı, başka bir kripto yükselişi yakında mı?” başlıklı haberini ekleyerek paylaştığı gönderisinde altcoinlerin henüz Bitcoin’İn performansının çok gerisinde olduğunu belirten analist, Ethereum’un (ETH) bile geçtiğimiz boğa sezonlarına kıyasla yavaş hareket ettiğini belirtti:

Bitcoin‘in 30 bin doları geçmesi sadece bir başlangıç. Kriptoların yükseliş hareketinin kalıcı kılınması için bundan daha fazla yakıt gerekecek. Bitcoin yılın başından beri %83 yükseldi fakat bu altcoinlere yansımadı. 2020 ve 2021’de Bitcoin’i büyük ölçüde gerisinde bırakan Ethereum ise şimdilik %71 arttı.

Bitcoin’in ani toparlanmasının kayda değer bir gerçeklik olduğunu kabul eden analist, yine de 2022 yılında yaşanan ciddi iflasların ve kayıpların telafisi için daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu açıkça ifade ediyor.

Halihazırda birçok altcoin zirve fiyatından %80-85 civarında aşağıda fiyatlanıyor ve kripto para sektörünün temelli bir toparlanma sürecine girmesi için altcoinlerin de yükselişe dahil olması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!