Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğası İçin ABD Riski: İki Veri Yakından Takip Edilmeli!

Popüler analist, ABD merkezli verilerin Bitcoin ve kripto paralar için risk teşkil edebileceğini belirtti.

Kripto para analisti Chang, CoinDesk Global’e yaptığı açıklamada Bitcoin ve ABD merkezli veriler arasındaki gerginliğe yer verdi. Bitcoin’in halen daha güçlü kalmaya devam ettiğini belirten analist, makro verilerin ve ABD hazine tahvillerindeki zayıflığın tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Buna ek olarak dolar endeksinin de (DXY) yukarı yönlü hareket etmeye başladığına işaret ederek bu taraftan gelebilecek satış baskıları konusunda uyardı:

Bitcoin hala güçlü, ancak makro faktörler tehdit ediyor. ABD hazine tahvili ihracına kıyasla talep zayıf olduğu için tahvil getirileri çok istikrarsız. Bitcoin üzerinde olumsuz bir etki olursa, bu muhtemelen getirilerden ve dolar endeksinden kaynaklanacaktır.

Chang, haziran ayında getirilerin dalgalı kalacağını ve Bitcoin ile hisse senetleri arasında yakın bir korelasyon olacağını öngördü.

Tahvil getirileri, ABD borç endişeleri, tahvil arzındaki artış ve Japon tahvil getirilerindeki yükseliş nedeniyle artıyor. 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi, TradingView’e göre iki hafta içinde %4,55’e yükseldi.

Bazı piyasa analistleri, %4,7’nin üzerindeki bir hareketin hisse senedi piyasalarında dalgalanma yaratabileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!