Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğası Ne Zaman Başlayacak ve Ne Kadar Sürecek: PlanB Açıkladı

Dünyaca ünlü kripto para analisti PlanB, Bitcoin’in (BTC) hala akümülasyon seviyesinde olduğuna işaret ederek boğayı analiz etti.

PlanB adıyla tanınan Bitcoin destekçisi ve analist, yakın tarihli bir sosyal medya paylaşımında meşhur “Bitcoin Market Döngüsü” grafiğine yer verdi.

Birçok kripto para yatırımcısının ilgisini çekmeyi başarmış bu grafikte henüz 1. aşamadaki akümülasyon bölgesinde konumlandığımızın altını çizen PlanB, her şeyin yeni başlıyor olabileceğini ima etti:

Bitcoin hala 1. aşamadaki akümülasyon bölgesinde ve doğru yolda!

Popüler analistin market döngüsü grafiğinde maviyle gösterilen noktalar akümülason bölgesini, yeşille gösterilen noktalar boğa piyasasını, sarıyla gösterilen noktalar ayı piyasasını ve kırmızıyla gösterilen noktalar likidasyon bölgelerini işaret ediyor.

Grafiğe yakından bakıldığında akümülasyon bölgesini işaret eden mavi noktaların ardından belirli bir süre sonra boğa sezonu geliyor ve analist içinden bulunduğumuz bu noktadan sonra bir boğa piyasasının gelebileceğini düşünüyor.

Bitcoin boğası ne zaman ve ne kadar sürecek?

Bununla birlikte gönderisine yorum yaparak “Boğa piyasasının ne zaman başlayacağını düşünüyorsun?” diye soran bir takipçisini yanıtlayan PlanB, boğa piyasasının 2024 yılının Nisan ayında gerçekleşecek Bitcoin halving’inden sonra başlayacağını ve en 8 ay süreceğini ifade etti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,6 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 27.238 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!