Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Adil Değeri Açıklandı! Fiyat Gerçekte Ne Kadar?

Ethereum’un (ETH), katman-2 (L2) ölçeklendirme projelerinin benimsenmesini içeren bir değerleme yöntemi ışığında %27 indirimle işlem gördüğü ortaya çıktı.

Kripto araştırma şirketi RxR yayınladığı bir araştırma raporunda, Ethereum’un olası adil değerini hesaplamak için özelleştirilmiş bir Metcalfe Kanunu yöntemi kullandı. Bir ağın değerini o ağın kullanıcılarını göz önünde bulundurarak hesaplamayı hedefleyen bu yöntemde Ethereum katman-2 ağları da değerlemeye dahil edildi.

RxR analisti Lewis Harland raporda, güncellenmiş bu yeni yöntemin geleneksel Metcalfe Kanunu’na göre daha optimize sonuçlar verdiğini belirtti. Harland, bu modele göre Ethereum’un mevcut sahip olduğu market değerinin aslında 275 milyar dolar olması gerektiğini söyledi. Bu noktada Ethereum’un olması gereken fiyattan %27 daha ucuz yani bir başka değişle %27 indirimli olduğunu iddia etti. Bu hesaplama ışığında Ethereum adil işlem fiyatının 2.103 dolar olması gerektiği ileriye sürüldü.

Raporda, Ethereum ölçeklendirme ağlarının ana ağa oldukça büyük katkıda bulunduğu ima edildi. Mevcut durumda, Ethereum ağı üzerinde 1 milyon dolardan fazla toplam kilitli varlık (TVL) değerine sahip 250’den fazla uygulama olduğu belirtildi.

Yaklaşık 30 katman-2 ağı, rollup merkezli çözümlerin ortaya çıkmasıyla (katman-2 ağları) toplamda 10 milyar dolarlık kilitli değere sahiptir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,7 değer kazanan Ethereum, yazım itibariyle 1.657 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!