Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Coin Listeleme ve Delisti İçin Yeni Standartlar Geldi: Ripple ve Dogecoin’e Darbe!

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), eyalette faaliyet gösteren kripto para borsalarının listeleme ve delist etme faaliyetlerine dair yeni kurallar getirdi.

The Wall Street Journal 18 Eylül tarihinde yayınladığı haberde, NYDFS’nin New York eyaleti içerisinde faaliyet gösteren kripto para borsalarının kripto paraları listeleme ve listeden çıkarma faaliyetleri hakkında daha şeffaf olmalarını istediğini aktardı.

Verilen bilgilere göre regülatör gün içerisinde yayınladığı kılavuzda, şirketlerin bir kripto parayı listelemeye veya listelerinden çıkarmaya karar verme süreçlerine dair beklentilerini açıkladı. NYDFS’nin kılavuzuna göre kripto para listelemelerinin özellikle bireysel yatırımcıyı hedeflemesi durumunda regülatör kurumdan daha sert kısıtlamalarla karşı karşıya kalacak. Ayrıca kılavuzun 2020 yılında yayınladığı orijinal belgeye getirilen bir güncelleme niteliğinde oldu.

NYDFS hazırlanan kılavuzun şirketlerin kendilerine özel listeleme ve listeden çıkarma politikaları hazırlama konusunda yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

Yeni kılavuzda, kripto şirketlerinin kripto paraların listelenmesine dair politikalarını üç alanda düzenlemeleri istendi. Bu üç alan, kripto para listeleme sürecinin yönetimi, risk değerlendirmeleri ve kripto paraların gözlemleme prosedürleri olarak tanımlandı.

Kılavuzda şirketlerin delist operasyonlarına dair ise standartları önceden belirleyip bildirmeleri beklendi. Bunun yanı sıra kripto para şirketlerinin delist operasyonlarında etki analizi yapmaları ve delist kararın gerekçelerini ayrıntılı bir şekilde açıklaması talep edildi.

NYDFS Müfettişi Adrienne Harris, kripto para teklifleri ile ilgili standartların daha da sağlamlaştırılması için rehberliğe ihtiyaç duyulduğunu ve kılavuzlarda yapılan güncellemelerin tespit edilen eksikleri kapatmayı hedeflediği belirtildi. Harris, bu kılavuzun bir kripto paranın delist operasyonlarına değinen ilk rehber olduğunu ifade etti.

Harris konu hakkında yaptığı bir yorumda, geçmişte güvenilir olarak etiketlenen bir coin’in listelendikten sonra çeşitli nedenlerle delist edilmesine karar verildiğinde şirketlerin bu operasyonu güvenli bir şekilde yapmasını istediklerini söyledi.

Kuruluşlarımızın kripto paraları tüketicileri koruyacak şekilde listeden çıkarmanın yolunu bulmasını istiyoruz.

Onaya ihtiyaç duymayan kripto paralara yenileri eklendi

Öte yandan kripto para şirketlerinin listelemek için NYDFS onayına ihtiyaç duymadıkları yeşil listedeki kripto paraların arasına yeni güncellemeyle birlikte Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), PayPal USD (PYUSD) ve Gemini Dollar (GUSD) eklendi. Buna karşılık Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE) ve Litecoin (LTC)’in de aralarında bulunduğu iki düzineden fazla kripto para, yeşil listeden çıkarıldı. Kripto para şirketlerinin NYDFS onayına ihtiyaç duymadan listeleyebileceği varlık sayısı 8’e çıktı.

NYDFS’nin ayrıca eyalette kayıtlı kripto para şirketlerinden listeleme ve delist etme politikalarına dair öneri vermesini istedi. Kılavuzun 20 Ekim tarihine kadar kamuoyu yorumuna açık olduğu vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!