Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsalarında Büyük Bir Değişim Yaşanıyor

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) basın saatine göre 6.600 doların üzerine çıktı ve yeniden boğa sinyalleri vermeye başladı. Yaşanan Koronavirüs kaynaklı dibi görme anlarında ise birçok kripto para borsasının sınıfta kaldığı ve yatırımcılara hizmet veremediği biliniyor. Piyasa yeniden düzelmeye başlasa bile birçok yatırımcının kriz anlarında kendilerini mağdur eden borsaları unutmadığı verilerle ortaya çıktı.

Bitcoin Borsalarının Sınavı

Özellikle toplam Bitcoin miktarı konusunda lider borsalardan birisi olan BitMEX, düşüşün zararını en sert görenlerden birisi oldu. BitMEX içerisindeki toplam Bitcoin arzı resmen son iki haftadır serbest bir düşüş yaşıyor. Coin Metrics tarafından yayınlanan raporda durumun ne kadar kötü olduğu ortaya çıkartıldı.

13 Mart tarihinde borsada yaşanan şüpheli olaylardan sonra BTC miktarının sert düştüğü görülüyor. 13 Mart tarihinde 315.000 Bitcoin’e ev sahipliği yapan borsanın BTC miktarı 29 Mart tarihinde 244.000’e geriledi.
Sadece BitMEX değil, aynı zamanda Binance, Gemini, Bitstamp, Poloniex ve Huobi kripto para borsalarının Bitcoin arzında da düşüş olduğu görülüyor.
Buna rağmen Kraken ve Bitfinex kripto para borsalarının BTC arzında yükseliş olması, yatırımcıların bu iki platforma geçiş yaptığının düşünülmesine neden oldu. İki borsanın arzı da %1’er büyüme elde etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment