Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsalarındaki Adresler 2016’dan Sonra Dip Yaptı: Bullish Olabilir

Blockchain analiz platformu CryptoQuant’a göre Bitcoin borsalarına para yatıran adres sayısı, son 8 yılın en düşük seviyesine geriledi.

CryptoOnchain’in geçtiğimiz saatlerde paylaştığı verilere göre borsalara giriş işlemi gerçekleştiren Bitcoin adreslerinin sayısı 132.100’e düştü. Bu seviye, 2016’dan beri görülen en düşük değer olarak kaydedildi.

quicktake-image

Bitcoin’in üstündeki satış baskısı azalıyor mu?

Bu metrik, borsalara Bitcoin gönderen adreslerin sayısını temsil ediyor. Düşük bir değer, yatırımcıların spot borsalarda coin satma eğilimlerinin azaldığını ve bu durumun piyasada satış baskısının azaldığına işaret edebileceğini gösteriyor.

Yatırımcılar, coinlerini borsalara göndermek yerine cüzdanlarında tutmaya daha fazla eğilim gösteriyor olabilir, bu da piyasa için potansiyel bir olumlu sinyal olarak değerlendiriliyor.

Bitcoin’in son dönemdeki fiyat hareketleri ve Çarşamba günü açıklanacak Fed faiz kararı ile birlikte, bu durumun piyasalardaki satış baskısını nasıl etkileyeceği yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

Fed’in Eylül ayı için faiz indirme kararı alacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bitcoin, bu karar öncesinde 60.000 doların üstünden 58.000-59.000 aralığına geriledi. Uzmanlar, Fed’in 50 baz indirime gitmesi halinde piyasalarda panik dalgasının oluşabileceğini ve bunun piyasayı olumsuz etkileyebileceğini söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!