Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Fonlarda Bitcoin Rüzgarı Geri Döndü: Hala Ethereum’dan Kaçıyorlar!

Bitcoin (BTC) fiyatı bir miktar toparlanmasının ardından 58 bin doları korumaya çalışırken kurumsal kripto para fonlarına 436 milyon dolarlık giriş gözlemlendi.

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 726 milyon dolar çıkış yaşayan kripto para fonlarına bu sefer 436 milyon dolarlık bir giriş olduğu belirtildi.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi yüksek seviyeye ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta yine Grayscale fonları, önceki haftalara göre devasa çıkış yaşamasa dahi Fidelity’nin beklenmeyen girişleri, yatırımcıları sevindirdi. ETF ihraççılarına olan ilgi ortalama seviyede seyrederken BlackRock’tan çıkan küçük para miktarı pozitif haftanın önüne geçemedi.

Ethereum ETF’lerinin işleme başlamasının yalnızca birkaç hafta artıyla, birçok hafta eksi ile kapanmıştı. ETF listelemelerinin ardından 4. haftada pozitife dönen Ethereum, o dönemden beri çıkışını sürdürüyor. Çıkışlarda olduğu gibi girişlere de liderlik eden Bitcoin’e geçtiğimiz hafta tam 436 milyon dolar yatırım geldi.

Bitcoin’e bu denli yatırım gelirken Ethereum’un çıkış yaşaması dikkatlerden kaçmadı.

CoinShares yayınladığı raporda, şu ifadelere yer verdi:

ETF’lerdeki işlem hacimleri hafta boyunca 8 milyar dolar ile yatay seyretti ve bu yıl şimdiye kadarki ortalama 14,2 milyar doların çok altında kaldı. Bölgesel olarak ABD’de toplam 416 milyon dolarlık giriş görülürken İsviçre ve Almanya’dan sırasıyla 27 milyon dolar ve 10,6 milyon dolarlık önemli girişler oldu. Kanada’da ise 18 milyon dolar tutarında küçük çıkışlar görülmüştür.

Altcoin yatırımları sessiz

Kurumsal yatırımcılar bir süredir Solana, Chainlink, Cardano, Litecoin ve Ripple gibi birçok altcoin’e yatırım yapıyordu. Ancak kurumsallar, Bitcoin’de yaşanan düşüş ile birlikte birçok altcoinden de kaçış gerçekleştirmişti. Solana’ya 3,8 milyon dolar yatırım yapan kurumsallar Litecoin’e 300 bin dolar, Cardano’ya ise 600 bin dolar yatırım yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!