Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bernstein, Fed Kararı Öncesinde Bu DeFi Altcoin’ini Sepetine Ekledi

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yaklaşan faiz indirimi beklentisiyle, merkeziyetsiz finans (DeFi) getirilerinin yeniden cazip hale gelmesi bekleniyor. Bernstein analistleri, özellikle bir altcoin platformuna dikkat çekiyor.

Araştırma ve brokerlık firması Bernstein’in analistleri Gautam Chhugani, Mahika Sapra ve Sanskar Chindalia, faiz indiriminin DeFi getiri piyasalarını canlandırarak kripto kredi piyasalarını yeniden başlatabileceğini ve Ethereum’a olan ilgiyi artırabileceğini belirtiyor.

DeFi, katılımcılara USDC ve USDT gibi stablecoin’ler üzerinde likidite sağlayarak getiri elde etme imkânı sunuyor. Aave gibi büyük lending platformlarında stablecoin kredi getirileri hâlâ yüzde 3,7 ila 3,9 seviyelerinde seyrediyor.

DeFi alanında bu projeyi seçti

Analistler, faiz oranlarının düşme eğilimine girmesiyle DeFi piyasalarının yeniden canlandığını ifade ediyor. DeFi’de kilitlenen toplam değer, 2022’deki dip seviyeden iki katına çıkarak 77 milyar dolara ulaştı. Stablecoin arzı 178 milyar dolar civarında sabit kalırken, aylık aktif cüzdan sayısı 30 milyon seviyesinde.

Bernstein, bu eğilime dayanarak Aave token’ını dijital varlık portföyüne ekliyor. Sepette ayrıca BTC, ETH, OP, ARB, POL, LDO, SOL, UNI, LINK ve RON bulunuyor.

Ethereum üzerindeki DeFi piyasalarının güçlenmesiyle büyük yatırımcıların yeniden kripto kredi piyasalarına yönelmesi ve ETH’nin Bitcoin karşısındaki düşük performansını dengelemesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!