Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Vakfı Satacağız Demişti, Yüz Binlerce Dolarlık ETH’yi Elden Çıkardı

Ethereum Vakfı, bugün öğlen saatlerinde 100 ETH’yi 226.868 DAI karşılığında sattı.

Bu satış, vakfın son üç haftadır düzenli olarak küçük partiler halinde ETH satışları yapmaya devam ettiğini gösteriyor. Son üç haftada toplam 650 ETH (1,51 milyon dolar) satışı gerçekleştirildi ve satışlar, birim başına ortalama 2.323 dolar seviyesinden yapıldı.

CoinGecko verilerine göre Ethereum, son 24 saat içerisinde yüzde 4,7 değer kaybetti ve yazım sırasında 2.297 dolardan işlem görüyor.

Ethereum Vakfı’nın düzenli olarak yaptığı bu satışlar, yatırımcılar tarafından dikkatle takip ediliyor. Vakfın ETH satıyor olması, piyasalarda potansiyel bir satış baskısı yaratabilirken, bu hareketler vakfın ETH varlıklarını yönetme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Bu tür düzenli satışlar, piyasa üzerindeki etkisini yavaş yavaş gösterebilir ve ETH fiyatlarında kısa vadeli dalgalanmalara neden olabilir.

Ethereum vakfının harcamaları

Bu ayın başında öğrenilen bilgilere göre Ethereum Vakfı’nın yıllık yaklaşık 100 milyon dolar değerinde bütçesi bulunuyor. Vakıf, ayrıca cüzdanında 650 milyon dolar civarında ETH tutuyordu.

Kripto toplululuğundaki bazı isimler, yüklü miktarlarda ETH harcadığı gerekçesiyle vakfı eleştiriyordu. Ethereum Vakfı’nın yöneticisi Aya Miyaguchi, sahip oldukları bütçenin “hazine yönetimi” kapsamında idare edildiğini, bu harcamaların büyük ölçüde hibeleri ve maaşları karşılamak için yapıldığını söyledi. Miyaguchi, ayrıca planlı şekilde satış yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!