Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Binance Bu Ülke ile Bağlarını Tamamen Koparabilir!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ABD yaptırımları nedeniyle Rusya pazarından tamamen çekilebilir.

ABD’nin Rusya yaptırımları bir kez daha kripto para sektörüne yansıdı. The Wall Street Journal’ın (WSJ) 28 Ağustos tarihli bir haberine göre bir Binance sözcüsü, borsanın Rusya’dan tamamen çekilmek de dahil olmak üzere bütün seçenekleri değerlendirdiğini ifade etti.

Binance geçtiğimiz günlerde ABD yaptırımlarının hedefinde yer alan 5 farklı Rus bankası için eşler arası (P2P) ödeme hizmetlerini sonlandırdığını duyurmuştu. WSJ’nin haberinde yer alan Binance sözcüsünün açıklamasındaki şu ifadeler dikkat çekti:

Rusya’dan tam çıkış dahil tüm seçenekler masada.

Bununla birlikte dünyanın en büyük kripto para borsasının bu yöndeki adımı beraberinde diğer borsaları da harekete geçirmişti. Kısa süre önce piyasaya düşen bir haberde, kripto para borsaları OKX ve Bybit’in ABD yaptırımlarının merkezinde yer alan Tinkoff Bank ve Sberbank‘ı P2P işlemlerde ödeme listesinden çıkardığına yer verilmişti.

Mayıs ayında harekete geçen ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Rus kullanıcıların Binance’i kullanarak Rusya’ya uygulanan yaptırımları ihlal edip etmediklerini araştırdığını bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!