Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Coinbase Bu Ülkede Tamamen Kapanıyor Mu? Resmi Açıklama!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in Hindistan’daki tüm faaliyetlerini durduracağına yönelik söylentilerin ardından borsadan açıklama geldi.

Coinbase, birçok medya kaynağında yer alan Hindistan’da tüm faaliyetlerini durduracağına yönelik haberlere açıklık getirdi. Borsa, kaynaklar tarafından müşterilere gönderilen bir e-posta’ya dayandırılan haberin yanlış anlaşıldığını ifade etti.

TechCrunch tarafından 11 Eylül tarihinde yayınlanan haberde, Coinbase’in Hindistan pazarından çekileceğine ve 25 Eylül’den itibaren tüm Hindistan vatandaşlarına alım-satım hizmetlerini durduracağına yer verilmişti. Habere göre Coinbase ayrıca Hindistanlı kullanıcıların borsaya kaydolmasını tamamen yasaklamış ve halihazırda kullanıcı olanların paralarını çekmesini söylemişti.

Ancak Coinbase yaptığı açıklamada, bunun bir yanlış anlaşılma olduğunu ve sadece kuralları ve yasal standartlarını ihlal eden kullanıcıların hesaplarının kapatılacağını açıkladı.

Tüm Hindistanlı kullanıcıların bu durumdan etkilenmeyeceğini duyuran Coinbase, söz konusu e-postaların “güncellenmiş standartları” ihlal eden kullanıcılara gönderildiğinin altını çizdi:

Sistemlerimizin kısa süre önceki rutin incelemesi sırasında, güncellenen standartlarımızı artık karşılamayan bazı hesapların tespit edilmiş olması mümkündür. Bu yüzden, söz konusu hesapları devre dışı bırakacağız ve müşterilerimizin bilgilerini daha sonraki bir tarihte güncellemelerine izin vereceğiz.

Coinbase ayrıca etkilenen kullanıcıların 25 Eylül’e kadar bakiyelerini çekebileceklerini ifade etti.

Coinbase daha önce yaptığı açıklamada, halihazırda Hindistan’da faaliyette olmadığını ve yeni kullanıcı kayıtlarının kapalı olduğunu ancak Coinbase Wallet’ın aktif olarak devam ettiğini ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!