Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası CoinEX’den Önemli Duyuru: Bu Coinlerde Yatırma-Çekme İşlemleri Açılıyor!

Kripto para borsası CoinEX, yaşadığı hack saldırısının ardından durdurduğu para yatırma-çekme işlemlerini Bitcoin (BTC) ve belirli altcoinler için yeniden açacağını duyurdu.

CoinEx 12 Eylül tarihinde uğradığı siber saldırının yaralarını telafi etmeye başladı. Borsa tarafından yapılan resmi açıklamada, bazı kripto paralarda yatırma ve çekme işlemlerinin TSİ 21 Eylül 11.00 tarihi itibariyle yeniden aktif hale geleceği vurgulandı.

CoinEx ayrıca saldırı sonucunda 70 milyon dolarlık kripto para kaptıran borsa, mağdur olan kullanıcılara %100 oranında tazminat ödeyeceğini yineledi.

Açıklamada, para yatırma ve çekme işleminin ilk aşamada Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Dogecoin (DOGE), Shina Inu (SHIB), TRON (TRX), BNB (BNB), USDT (ERC20), USDT (TRC20), USDC (ERC20) kripto paraları için açılacağı ifade edildi.

Borsa, kullanıcıları eski para yatırma adreslerini kullanmamaları konusunda uyardı. Bu adreslerin kullanım dışı olduğu ve bu adreslere yapılan transferlerin kaybolacağı öne çıkarıldı:

Lütfen eskiden kaydetmiş olabileceğiniz para yatırma adreslerini KULLANMAYIN. Eski adresler artık çalışmayacak ve bunlara gönderilen kripto paralar kalıcı olarak kaybolacaktır.

Bununla birlikte yatırma ve çekme işlemleri açıldıktan sonra yoğunluk yaşanabileceği ve işlemlerin normalden biraz daha uzun sürebileceği hatırlatıldı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan siber saldırıda borsanın Bitcoin, Ethereum , Ripple (XRP), Polygon (MATIC), BNB Smart Chain (BSC), Solana (SOL), Bitcoin Cash, Dagger (XDAG), Kadena (KDA) ve TRON ağlarında bulunan sıcak cüzdanları hedef alınmıştı.

Blockchain araştırmacısı ZachXBT, saldırganların Kuzey Kore merkezli Lazarus Grup olduğunu öne sürmüştü. CoinEx, 16 Eylül günü Koin Bülteni ile paylaştığı bildiride saldırganların kim olduğuna dair yorum yapmaktan kaçınırken araştırmaların devam ettiği ifade edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!