Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kripto Para Cüzdanı Yıllar Sonra Sessizliği Bozdu: Milyonlarca Dolarlık Satış!

Bir kripto para cüzdanı, yaklaşık 4 yıllık sessizliğin ardından uyanarak milyonlarca dolarlık satış yaptı.

Bir Ethereum balinası uzun zaman sonra yaptığı milyonlarca dolarlık satışla gündeme geldi. On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre yaklaşık 4 yıldır hiçbir işlem yapmadan bekleyen bir cüzdan 4,18 milyon dolarlık stablecoin karşılığında 2.591 ETH sattı.

Balina, Ethereum varlıklarını merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap aracılığıyla Tether (USDT) ve Dai (DAI) stablecoinleri karşılığında satmayı tercih etti. Habere konu olan Ethereum balinasının cüzdanında bu satış işleminin ardından yaklaşık 4.500 dolar değerinde 2,81 ETH kaldı.

Benzer bir işlem kısa süre önce Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin‘in cüzdanında gözlemlenmişti. Buterin, 19 Eylül günü 490.000 dolar değerinde 300 ETH’yi Kraken’e aktararak gündeme geldi. Öte yandan son dönemde uzun süre atıl halde bulunan birçok Ethereum balinası aktif hale gelerek transfer gerçekleştirmişti. Ancak birçoğu henüz satış yapmadı. Söz konusu cüzdanların da benzer bir hamle ile satış yapabileceği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,8 değer kaybeden Ethereum yazım esnasında 1.630 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!