Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Kripto Paralar ABD Seçimlerinin Kaderini Belirleyecek Mi? Coinbase Raporu

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, 2024 yılında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde kripto para yanlısı adayların öne çıkabileceğini ortaya koydu.

Coinbase, kripto para destekçilerinin ABD seçimlerini derinden etkileyebileceğine yönelik detaylı bir rapor paylaştı. Raporda, ABD halkının mevcut finansal sistemden büyük oranda şikayetçi olduğu belirtilirken seçimlerde kilit rol üstlenecek birçok eyaletin halihazırda kripto para destekçisi bir seçmen kitlesine sahip olduğu vurgulandı.

Sunulan raporda her on ABD vatandaşından yaklaşık dokuzu, finansal sistemi değiştirmenin zamanının geldiğini ifade etti.

Raporda göre ABD genelinde her 5 yetişkinden 1’inin kripto sahibi olduğu ifade edilirken toplamda 52 milyon ABD’li vatandaşın kripto parası olduğu öne çıkarıldı.

Öte yandan seçimlerde etkisi olacak dokuz kilit eyalette (Arizona, California, Georgia, Illinois, New Hampshire, Nevada, Ohio, Pensilvanya ve Wisconsin) kripto para destekçileri %55’lik bir üstünlük kurdu. Yapılan anketler doğrultusunda ABD halkının %51’i ABD’nin finansal sisteminin herkes için adil bir şekilde çalışmadığını belirtti. Ayrıca seçimlerde önemli bir çoğunluğa sahip 18-34 yaş grubunun %72’si kripto paraların finansın geleceği olduğu görüşüne katıldı.

Rapora göre Amerikalıların sadece %14‘ü mevcut finansal sistemin geleceğine olumlu bakıyor.

ABD’nin bir sonraki başkanlık seçimleri 5 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek. Coinbase’in de belirttiği gibi bu seçimlerde kripto para destekçisi adayların öne çıkması bekleniyor.

Geçtiğimiz dönemde ABD Başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. ve Ron DeSantis kripto para yanlısı seçim vaatleriyle gündeme gelmişti. Hatta Kennedy Jr.’ın yedi çocuğunun her biri için iki Bitcoin (BTC) aldığı ortaya çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!