Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Bitcoin Hacmini Yarı Yarıya Kaybetti: Kripto Paralar Yeniden Ayıya Mı Giriyor?

Binance’in düzenleyici zorluklar eşliğinde Eylül ayında spot Bitcoin hacminin yarısından fazlasını kaybederken diğer borsalarda düşüş yaşanmaması dikkat çekti. 

K33 Research (eski adı ile Arcane Research) yayınladığı araştırma raporunda, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in hukuki mücadeleler ve yasal zorluklar karşısında ticaret hacminde önemli bir düşüş yaşadığına işaret etti.

Raporda yer alan bilgilere göre eylül ayı başından bu yana diğer kripto para borsalarının 7 günlük spot Bitcoin ticaret hacmi neredeyse sabit kalırken Binance’in aynı dönemde spot Bitcoin ticaret hacmi %57 düşüş yaşadı. Binance’in yaşadığı düşüş genel ticaret hacimlerinde görülen %48’lik hacim gerilemesinin ana itici gücü oldu.

Bunun yanı sıra spot Bitcoin işlem hacimlerinin son 7 günde geçtiğimiz 35 haftanın en düşük seviyesinden %8 daha düştüğüne dikkat çekilen raporda, bu durumun da arkasındaki sebep olarak Binance gösterildi.

Binance’in ciddi kaybına karşı rakiplerinden ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, aynı dönemde spot Bitcoin hacminde %9 artış kaydetti.

K33 kıdemli analisti Vetle Lunde, Binance’in karşı karşıya bulunduğu ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Adalet Bakanlığı (DOJ) davalarının müşterileri borsada işlem yaptırmaktan caydırmış olabileceğini söyledi.

Müşterilerin bir kısmının başka borsalara gittiğini söyleyen Lunde, Binance’in karşı karşıya kaldığı durumun piyasa hacimlerini olumsuz etkilediği konusunda emin olduklarını belirtti.

Coinbase’in de mevcut durumda SEC ile hukuki bir mücadele içerisinde olmasına ve ABD merkezli bir borsa olmasına rağmen ticaret hacimlerinde yaşanan artış piyasanın dikkatini çekti.

Ayı piyasası geri mi dönüyor

Öte yandan düşen hacimler kripto para piyasasında yeni bir ayı trendinin gelip gelmediği konusunda yatırımcıları düşündürdü. Özellikle Binance’teki hacim düşüşünün hukuki mücadeleden kaynaklanmasına karşılık diğer borsalarda da hacimlerin düşmesi, yatırımcıların kripto paralarda bir düşüş bekliyor olabileceğine işaret etti.

Ayrıca genel piyasada spot Bitcoin hacminin de ciddi şekilde değer kaybetmesi ayı piyasasına yeniden giriş yapıldığına yönelik düşünceleri destekler nitelikte bulunuyor. Aynı zamanda düşen hacimlerin yatırımcılar tarafından kripto alımı yapmak için daha düşük fiyatlar bekleniyor olabileceği şeklinde de yorumlanabileceği öne sürüldü.

Binance’in Bitcoin hacminin düşmesinin yanı sıra diğer borsalarda değişiklik yaşanmaması borsanın bu alanda pazar payı kaybına da uğradığını ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!