Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CZ Binance.US’den 250 Milyon Dolarlık Kredi Mi Aldı? CEO İşin Aslını Anlattı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) iddialarını bir kez daha yalanladı.

Binance CEO’su CZ, devam eden davaya SEC tarafından sunulan ve son günlerde sıkça piyasaya lanse edilen bir iddiayı daha yalanladı. İddiaların merkezinde CZ’nin Binance’in ABD kolu Binance.US’in holding grubu olarak faaliyet gösteren BAM Management‘dan 250 milyon dolar kredi aldığı öne sürülmüştü.

Konu hakkında söz konusu haberin görselini paylaşarak sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan CZ, bu işlemin anlatılanların tam tersi şekilde gerçekleştiğini ve kendisinin BAM Management’a 250 milyon dolar kredi verdiğini beyan etti. Bununla birlikte CZ, verdiği borcu henüz geri almadığını hatırlattı:

Bir miktar daha hatalı bilgi. İşlemin yönünü yanlış biliyorlar. Bir süre önce BAM’a 250 milyon dolar borç vermiştim, tam tersi olmadı. Bununla birlikte bu borcu hala geri almadım.

Bu haftanın başında Binance.US ve SEC arasındaki davaya dair detaylar kamuoyuyla paylaşılmıştı. Paylaşılan belgelerde Binance.US’e yöneltilen birçok iddia vardı ve belli başlı iddialar halihazırda CZ tarafından yalanlandı.

SEC’nin iddiaları arasında Binance.US’in kripto para saklama cüzdanı Ceffu veya Binance Custody’yi kullandığı ve bu yolla ABD’li müşterilerin varlıklarını yurt dışına çıkardığı yer aşmıştı.

CEO yakın tarihli bir diğer açıklamasında, Binance.US’in Ceffu veya Binance Custody olarak adlandırılan saklama cüzdanlarını hiçbir zaman kullanmadığını ve tüm bu söylentilerin tamamen uydurma olduğunu dile getirmişti.

Söz konusu iddiaların olduğu haber, CZ’nin paylaşımının ardından güncellenerek düzenlendi. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!