Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ’den SEC Davasındaki İddialara Sert Çıkış: İftira!

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), SEC’nin Binance.US’in halihazırda borsanın kripto para saklama sağlayıcısı Ceffu’yu kullandığına yönelik iddialarına sert çıkıştı. 

CZ yakın tarihli bir sosyal medya paylaşımında, bir kullanıcının SEC ve Binance.US iddialarına yönelik paylaşımını alıntılayarak net ifadelerde bulundu. CEO, Binance.US’in Ceffu veya Binance Custody olarak adlandırılan saklama cüzdanlarını hiçbir zaman kullanmadığını ve tüm bu söylentilerin tamamen uydurma olduğunu dile getirdi.

SEC, borsanın varlıkları ABD’de tutması üzerine yapılan bir anlaşmayı Ceffu’yu kullanarak ihlal ediyor olabileceğini vurgulamıştı. Öte yandan düzenleyici kurum, CEO CZ ve liderliğindeki diğer kuruluşların ABD’li kullanıcı varlıkları üzerinde haksız bir hakimiyeti olabileceğini öne sürmüştü.

SEC, dün mahkemeye sunduğu başvuruda Binance.US’in Ceffu ile olası ilişkisine atıfta bulunarak borsanın cüzdan saklama hizmetleri ve yazılım desteği aldığı kuruluşlarla ilgili belge sağlamasını zorunlu hale getirecek bir mahkeme kararı istemişti.

Konuya açıklık getiren ve kayıtlara geçmesi için paylaşımda bulunan CZ, ortaya atılan bu iddiaların hiçbir zaman gerçekleşmediğini vurguladı:

Kayıtlara geçsin. Binance US, Ceffu veya Binance Custody’yi HİÇBİR ZAMAN kullanmamıştır. Bunları öylece uyduramazsınız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!