Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’e SEC Davasında Yeni Suçlama: Kripto Para Varlıkları İçin CZ Endişesi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance.US’i iş birliği yapmamakla suçlarken Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ile ilgili endişelerini dile getirdi. 

SEC 14 Eylül tarihinde mahkemeye verdiği bir dosyada, Binance.US’i devam eden davada iş birliği yapmamakla suçladı. SEC bu kapsamda, Binance’in kripto para saklama hizmeti Ceffu ile Binance.US’in halihazırda çalışmaya devam etmesi konusunda endişelerini dile getirdi.

SEC yaptığı açıklamada, borsanın varlıkları ABD’de tutması üzerine yapılan bir anlaşmayı Ceffu’yu kullanarak ihlal ediyor olabileceğini vurguladı. Düzenleyici kurum, Binance.US’in kripto paralarının Binance CEO’su CZ ve liderliğindeki diğer kuruluşların ABD’li kullanıcı varlıkları üzerinde hakimiyeti olabileceğini belirterek konu hakkındaki endişelerine dikkat çekti.

Dosyaya göre ayrıca Binance.US‘in holding ve işletme firmaları olan BAM Management US Holdings’in Ceffu hakkındaki ifadelerinin tutarsız olduğu söylendi.

SEC uzun bir süredir Binance.US hakkında bilgi topluyordu. Bu doğrultuda yalnızca 220 belge sağladığını ve birçoğunun anlaşılmaz ekran görüntülerinden, tarih ve imza içermeyen belgelerden oluştuğunu vurguladı.

Kurum BAM’ın iletişim taleplerine itiraz ederek yanıt verdiğini ve işlerin olağan akışı içerisinde olması gereken belgelerin mevcut olmadığını iddia ettiğini belirtti.

Binance.US yaklaşık 3 gün önce yaptığı açıklamada hakkındaki suçlamalara dair hala bir kanıt bulunamadığını vurgularken SEC’nin ifade taleplerini mantıksız ve külfetli olarak nitelendirmişti. Borsa ayrıca varlıkların güvende olduğunu ve SEC’nin boşa kürek çektiğini söylemişti.

Binance.US ayrıca Ceffu’nun kripto para saklama hizmeti sağlayıcısı olmasının kullanıcı fonlarının erişme imkanı olduğu anlamına gelmediğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!