Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkan Adayı Bitcoin Yatırımını Açıkladı: 7 Çocuğunun Her Biri İçin 2 Tane!

ABD Başkan adayı Robert F. Kennedy Jr.’ın kaç adet Bitcoin’e (BTC) sahip olduğu netlik kazandı.

ABD’nin 35. Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni olarak dikkat çeken başkan adayı Robert F. Kennedy Jr., sahip olduğu Bitcoin sayısını açıkladı. Geçtiğimiz mayıs ayında katıldığı Bitcoin konferansında, başkanlık kampanyası için Bitcoin ile bağış toplayacağını belirten Kennedy Jr., başkan olması durumunda kriptoyu sermaye kazancı vergilerinden muaf tutma sözü vermişti.

Bitcoin konferansından kısa süre sonra Kennedy Jr.’ın Bitcoin yatırımı olduğuna dair söylentiler ortaya çıktı ve başkan adayı nihayetinde bu söylentilerin doğru olduğunu kabul etti. Kennedy Jr’ın ayrıca 30 Haziran tarihinde dosyalanan mali belgelerde 100.000-250.000 dolar arası Bitcoin yatırımı olduğu ortaya çıkmıştı.

ABD başkan adayının kaç Bitcoin’i var?

Popüler kripto para analisti Scott Melker ile 26 Temmuz Çarşamba günü yaptığı bir Twitter Spaces yayınında konuşan Kennedy Jr., yaklaşık 414 bin dolar değerinde 14 adet Bitcoin‘e sahip olduğunu ve bunları çocukları için aldığını beyan etti:

Bitcoin Konferansından hemen sonra, paramı söylemlerime paralel şekilde hareket ettirdim ve yedi çocuğumun her biri için iki Bitcoin aldım.

Robert F. Kennedy Jr. 19 Temmuz’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, başkan olması durumunda doları Bitcoin rezervleriyle destekleyeceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!