Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkan Adayından Doları Şahlandırma Planı: Bitcoin ile Destekleyecek!

ABD başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. başkan olması halinde doları Bitcoin (BTC) rezervleriyle destekleyeceğini açıkladı.

ABD başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. 19 Temmuz‘da düzenlenen etkinlikte Bitcoin hakkında dile getirdiği bir vaatle dikkat çekti. Başkan olması durumunda doları Bitcoin rezervleriyle destekleyeceğini duyuran Kennedy, aşamalı olarak işleyecek bir planın detaylarından bahsetti.

Kennedy Bitcoin’den dolara yapılan dönüşümleri sermaye kazancı vergisinden muaf tutacağına yer verdi. Öte yandan doları destekleme planında altın, gümüş ve platin gibi diğer sert paralarında (hard money) yer alacağını ifade etti.

Açıklamasında atılacak bu adımın enflasyonu dizginleme potansiyelini vurgulayan başkan adayı, ABD için yeni bir refah çağını ön gördü:

Planım çok çok küçük bir başlangıç yapmak; belki de ihraç edilen T-bonoların %1’i altın, gümüş, platin ya da Bitcoin ile desteklenecek. Doların ve ABD borç yükümlülüklerinin bu tür varlıklarla desteklenmesi dolara yeniden güç kazandırabilir, enflasyonu dizginleyebilir ve yeni bir ABD finansal istikrar, barış ve refah çağını başlatabilir.

Kennedy Jr.’ın 30 Haziran tarihinde dosyalanan mali belgelerde 100.000-250.000 dolar arası Bitcoin yatırımı olduğu ortaya çıkmıştı.

Öte yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto paralar üzerindeki sert tavrına rağmen başkanlık seçimlerinde resmen kripto rüzgarı esiyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD başkan adayı ve Florida Valisi Ron DeSantis, başkanlık yarışını kazanması durumunda galibiyetinin ilk gününden “vatandaşlık skoru” gibi özel hayatın mahremiyetine zarar veren uygulamalara yol açabileceği sebebiyle dijital merkez bankası paralarını (CBDC) yasaklama sözü vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!