Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Kurucusundan Yatırım İtirafı: Bitcoin Dışında Hangi Coin’e Sahip?

Popüler mesajlaşma platformu Telegram CEO’su Pavel Durov, Bitcoin (BTC) dışında hangi altcoin’den tuttuğunu itiraf etti. 

Pavel Durov 18 Temmuz tarihinde resmi Telegram kanalı üzerinden yayınladığı duyuruda, elinde hala Bitcoin bulundurduğunu doğrularken Toncoin (TON) sahibi olduğunu da belirtti. Durov’un yaptığı açıklama, sosyal medyada dikkat çekerken TON’un küçük bir artış yaşamasına sebep oldu.

Pavel Durov daha önce yaptığı açıklamalarda, 10 yıl önce 2 bin BTC için 1,5 milyon dolar ödeme yaptığını dile getirmişti. Söz konusu Bitcoinlerin güncel değeri yaklaşık 60 milyon dolar civarında bulunuyor.

CEO, yaptığı alım hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bazı insanlar tahviller yerine bir ev ya da jet almamı tavsiye etti. Ancak ben Telegram, biraz Bitcoin (BTC) ve biraz Toncoin (TON) dışında hiçbir şeye sahip olmadan işime odaklanmayı tercih ederim.

270 milyonluk tahvil

CEO ayrıca uygulamanın hafta içerisinde ihraç ettiği tahvillere yönelik açıklamalarda bulundu. Durov, uygulamanın karlı hale gelene kadar finanse edilmesini sürdürebilmek için 270 milyon dolar değerinde tahvil ihraç ettiklerini ve bu tahvillerin yaklaşık %25’ini kendisinin aldığını bildirdi ve kar üretilemeyen mevcut duruma rağmen platforma her gün 2,5 milyon yeni kullanıcı geldiğini ve mevcutta 800 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduklarını belirtti.

Telegram’ın geçtiğimiz sene harcamalar konusunda oldukça verimli bir yıl geçirdiğini ve karlılığa Twitter veya Snapchat gibi rakiplerinden daha yakın olduklarını dile getiren CEO, bu kapsamda ihraç edilen tahvillere tanınmış fonların da ilgi gösterdiğini söyledi.

Coingecko verilerine göre Durov’un açıklamalarından sonra TON, 1,33 dolar seviyesinden 1,42 dolar seviyesine yükselerek %6’nın üzerinde değer kazandı. Daha sonrasında güncel fiyat olan 1,38’e kadar geri çekilen TON, son 24 saat içerisinde %2 değer kazancı kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!