Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası OKX Yeni Bir Ülkeye Açılacak: Web3 Yatırım Planı!

Önde gelen kripto para borsası OKX, web3 yatırımları için Hindistan pazarına girmeyi ve yerel personel işe almayı planlıyor.

OKX Pazarlama Müdürü Haider Rafique CoinDesk’e yaptığı bir açıklamada, Hindistan piyasasına girmeyi ve potansiyel web3 cüzdan uygulamaları için işe yerel çalışanlar almayı planladığını söyledi. Rafique ayrıca yetenek havuzundan yararlanarak ülkedeki cüzdan hizmetlerini genişletmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Rafique, OKX’in mevcutta Hindistan’da yaklaşık 200 bin cüzdan kullanıcısına sahip olduğunu ve bunun ülkedeki Web3 cüzdan kullanıcılarının %5’ine tekabül ettiğini ifade etti. Pazarlama müdürü ülkenin geliştirici topluluklarından yararlanarak bu sayıyı üstel bir şekilde artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Şirketin keşif kısmında ise dikkatli bir yöntem izlemeyi tercih edeceği ve pazarı analiz ederek neye ihtiyaç olduğunu belirlemeye çalışacağı vurgulandı. OKX yetkilisi ayrıca Hindistan’ın geliştirici topluluğuyla birlikte çalışacağını söyledi.

Rafique Web3’ün merkezi finanstan (CeFi) bir nevi ayrılması gerektiğini regülatörlerin de bu yönde çalışmalar sürdürdüğünü dile getirdi. Regülatörlerin daha çok itibari para rampaları olan uygulamalar üzerine endişelerinin bulunduğunu ancak OKX’in Hindistan’da böyle bir hizmet sunmadığını belirten pazarlama müdürü, yine de ülkenin böyle bir mevzuat çalışması yaptığı zaman bu alanda öncü olmak isteyeceklerini de ekledi.

Öte yandan Hindistan’a girişin ülkede bir ofis kurmak anlamına gelmediği daha çok çalışmalarına liderlik edebilecek bir ekip kiralamakla ilgilendikleri Rafique’nin açıklamaları arasında yer aldı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden oluşan G20 grubunun zirvesinde kripto paraların regülasyonu konusunda küresel bir iş birliği çağrısı yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!