Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Poloniex Çöktü: Neler Oluyor?

Bitcoin ve kripto para borsası Poloniex bugün sabah saatleri itibarı ile çöktüğünü açıkladı. Tron CEO’su Justin Sun borsada yaşanan bu teknik arıza ile ilgili kullanıcılara bir bilgilendirme mesajı verdi ve “paraların güvende” olduğunu duyurdu.

73 milyon dolarlık ticaret hacmiyle dünyanın en büyük 30 kripto para borsasından biri olan Poloniex bugün saat 10:00 sularında bir duyuru yayınladı. Poloniex Destek ekibi tarafından yapılan paylaşımda borsaya erişim sağlanamadığı açıklandı. Yetkililer bu sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını açıklamazken bunu “beklenmedik bir sorun” olarak tanımladılar. Poloniex’in sitesine ise borsanın şu anda “bakımda” olduğu mesajı yerleştirildi.

bitcoin-kripto-para-borsa-poloniex

Borsada neler oluyor, paralar güvende mi?

Kripto para kullanıcıları Poloniex tarafından yapılan bu açıklamaya sert şekilde tepki gösterdiler. Bir sosyal medya kullanıcısı, Poloniex Destek ekibi tarafından yapılan bu paylaşıma şu şekilde yanıt verdi:

“Bence Poloniex bağımsız bir şirketle anlaşıp güvenlik sisteminin denetimini yaptırsın. Poloniex sık sık bakım çalışması yapıyor ve bu da borsanıza duyulan güveni azaltıyor.”

Tron Foundation’ın kurucusu olan ve Poloniex’i satın alan Justin Sun, bu kullanıcıya bizzat yanıt vererek borsanın “en kısa süre içerisinde” yeniden aktif hale geleceğini açıkladı. Justin Sun buna ek olarak kişisel Twitter hesabından ek bir paylaşım yapıp “paralar güvende” mesajı verdi.

justin-sun-poloniex-kripto-para

Araştırmalar devam ediyor

Poloniex ekibi saat 09:50’de yayımladığı duyurudan 45 dakika sonra yeni bir açıklama yaptı ve sorunu çözme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ekip ayrıca süreç boyunca edinilen bilgilerin kullanıcı ve takipçilere aktarılacağını duyurdu.

Poloniex yetkilileri ikinci duyurudan yarım saat sonra, saat 11:05’te yeni bir tweet paylaşıp “borsadaki bakımı sonlandırmaya çalıştıklarını” belirttiler.

Poloniex, saat 09:50’de çöktükten neredeyse beş saat sonra (14:38) bir duyuru yayımlayıp sorunun tamamen giderildiğini ve işlemlerin normal seyrine döndüğünü açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!