Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsasının Eski Sahibine Ait 90 Milyon Dolara El Kondu

Yeni Zelanda’daki yetkililer kripto para dünyasının ünlü isimlerinden Alexander Vinnik’e ait 90 milyon dolara el koydular.

BTC-e adlı kripto para borsasının sahibi olan Alexander Vinnik 2017 yılında Yunanistan’da tutuklandı. Hakkında hem ABD, hem Fransa hem de Rusya tarafından soruşturma açılan Vinnik’in Fransa’ya iade edilmesine karar verildi. Bu ülkelerdeki yetkililer Vinnik’i para aklamak ve dolandırıcılık yapmak ile suçlasalar da Vinnik masum olduğunu iddia ediyor.

Vinnik’in davası sırasında kendisinin sahibi olduğu Canton Business Corporation adlı şirket de incelendi. Yeni Zelanda’daki yetkililer, yapılan bu çalışmalar sonucunda bu şirkete ait yüklü miktarda paranın Yeni Zelanda’ya aktarılmış olabileceğini fark ettiler.

Paraya El Kondu

Ülkedeki yetkililer bunu keşfettikten sonra Vinnik ile ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüttüler. Bu sırada ABD’deki Milli Gelirler Dairesi’nden (IRS) de destek alan yetkililer Vinnik’in WME Capital Management adlı bir şirketin sahibi olduğunu gördüler. 2008 yılında Yeni Zelanda’da kurulan bu şirketin hissedarları arasında Vinnik’in ismi gözükmüyordu.

AP News gibi kaynaklara göre yetkililer bu şirketin hesabındaki paranın yasa dışı yollardan elde edildiğini düşünüyorlar. Emniyet Müdürü Andrew Coster konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu şirketin banka hesabındaki paranın kara para olabileceğini söyledi. Coster ayrıca 90 milyon dolarlık bu paraya el koyulmasıyla ilgili şu yorumu yaptı:

“Yurt dışında yasa dışı yollardan para kazananlar, bu kara paraları Yeni Zelanda’da getirip burada aklayamayacaklar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment