Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Adil Bir Fiyat İçin Önümüzdeki 18 Ay İçerisinde 40.000 Dolara Ulaşabilir

Ünlü analist Bitcoin halving (yarılanma) döngüsünü göz önüne alarak yaptığı analizde önümüzdeki 18 ay içerisinde 40.000 dolar seviyesinin “adil” bir seviye olacağını öne sürdü.

Kripto paralar üzerine analizleri ile bilinen “The rational root” Twitter hesabı geçtiğimiz günlerde Bitcoin fiyatına dair açıklamalarda bulundu. Analist, Bitcoin’in şuan bulunduğu 20.000 dolar seviyesini tarihsel olarak halving verileri incelendiğinde kabul edilebilir bir seviye olarak öne sürdü.

En son 11 Mayıs 2020‘de halving işlemi gerçekleşen Bitcoin ağında blok başı madencilik ödülü 6,25 BTC seviyesine düşürüldü. Pandemi ile birlikte Mart 2020’de yaşanan küresel çöküşün ardından yarılanmaya giren Bitcoin fiyatı o dönemlerde yaklaşık 8.000 dolardı.

Analist, geçmişteki halving tarihlerini işaretlediği grafikte, Bitcoin fiyatının daima “adil” olarak nitelendirdiği seviyeye çok yakın konumlandığına dikkat çekti. 18 ay sonra gerçekleşecek bir sonraki halving göz önüne alındığında Bitcoin fiyatının 18 ay içerisinde konumlanması gereken noktanın 40.000 dolar seviyesi olduğunun altını çizdi. Popüler analist gelecek fiyat seviyelerini düşünürken makroekonomik ortamın getireceği unsurların dikkate alınması gerektiğini ekledi.

Bir sonraki halving işlemiyle birlikte madencilik ödülünün 3,125 BTC seviyesine düşmesi planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!