Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Bu Metriğe Göre “Aşırı Ucuz”: En son 4 Bin Dolarda Görüldü

Bitcoin, geçtiğimiz yıl ulaştığı en yüksek seviyesinin (ATH) bir hayli altında seyrediyor. On-Chain verilerine göre Bitcoin’in ucuz olduğu belirtiliyor.

On-Chain analisti Charles Edwards Glassnode verileri üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in “aşırı ucuz” olduğunu iddia etti. Analist, piyasa değerinin hash oranına bölünerek oluşturulan “yardstick” indikatörünün, Bitcoin’in 4.000 dolar olduğu zamandan beri ilk defa bu kadar düşük seviyelere ulaştığını gösteren bir grafik paylaştı.

ResimGrafikte, Bitcoin’in tarihi boyunca en düşük ikinci seviyede bulunduğunu belirten analist, “Dünyadaki en güçlü bilgisayar ağlarında kullanılan enerji miktarı göze alındığında Bitcoin olağanüstü ucuz.” ifadelerine yer verdi.

Birçok piyasa yorumcusu, madencilerin yeteri miktarda kar edememesi ve düşen fiyatlar karşısında çaresiz kalmalarının satış baskısı oluşturmaya devam ettiğini düşünüyor. Bireysel madencilerin, 20.000 dolar seviyelerinde bulunan güncel Bitcoin fiyatında kar edemediği belirtiliyor.

Ayı piyasasında birçok madencilik şirketinin gelirleri düştü hatta birçoğu zarar etmeye başladı. Geçtiğimiz hafta, büyük madencilik şirketlerinden Core Scientific tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, içinde bulunduğu zorlu durum sebebiyle iflas yoluna gitmeyi değerlendiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!