Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi: Yükseliş İçin Bir Şeyler Lazım

Haftanın ilk gününde yine bir Bitcoin (BTC) fiyat analizi ile karşınızdayız. Görünüşe bakılırsa Bitcoin fiyatı son 4 saatlik zaman diliminde olası bir geri dönüşün belirtisini sergiliyor olabilir. Fiyat şuan için sadece grafik modelindeki boyun çizgisini test ediyor. Yukarı yönlü bir hareket ile Bitcoin’in yükselişini sürdürdüğü gerçek anlamda teyit edilebilir.

Grafiğe yakından bakacak olursak yaklaşık olarak 6000 dolardan 6500 dolara kadar bir yükseliş mevcut ve bu yükseliş sadece bununla sınırlı kalmayabilir. Hareketli ortalamalar konusunda ise 100 SMA hala uzun vadeli 200 SMA’nın altında yer alıyor. Bu yüzden de direnç yolu aşağı yöndedir. Başka bir deyişle, fiyatında olası bir geri dönüşten ziyade düşüş trendine devam etmesi için daha fazla şansa sahip.

RSI aynı zamanda alıcıların hala bir mücadele oluşturduğuna işaret ederek aşırı alım bölgesinden aşağı hareket ettikten sonra yukarı doğru ilerliyor. Ancak aşırı alım bölgesinden geri dönüş daha fazla satış getirebilir ve Bitcoin’i düşük seviyelere geri götürebilir.

Geçen haftaki gelişmelere bakacak olursak Bitcoin için pek de olumlu bir hafta olmadı. Herhangi bir güncelleme olmaması da Bitcoin’de başka bir satış dalgasına yol açtı.

Bitcoin’in yükselişini sürdürmesi için güçlü bir katalizör ya da bir dizi olumlu güncellemenin gerçekleştirilmesi gerekiyordu, ama herhangi bir şey olmadı. Ayrıca ne yazık ki tüccarlar fiyatların artması için Eylül ayına kadar gerçekleşmeyecek olan Bitcoin ETF uygulamalarındaki SEC kararını beklemek zorundalar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment